Србија


 •     27.02.2015 11:07    

  Mихаjловић: Jачамо билатералну сарадњу са В. Британиjом

  Србиjа и Велика Британиjа jачаjу политичку и економску сарадњу, а нарочито велике могућности за то постоjе у области инфраструктуре и стратешких регионалних проjеката, поручили су данас представници Србиjе и Велике Британиjе на Tрећоj конференциjи о односима две земље под називом "Стварање стратегиjских партнерстава" у Београду.

 •   27.02.2015 15:50

  Чанак, Пастор и Паjтић већ четири сата о коалициjи

  Разговори лидера Демократске странке Боjана Паjтића, Лиге социjалдемократа Воjводине Ненада Чанка и Савеза воjвођанских Mађара Иштвана Пастора о функционисању владаjуће коалициjе у Скупштини Воjводине улазе у четврти сат. ...» •   27.02.2015 15:11

  Батут: Нема епидемиjе грипа

  У Србиjи jе вирус грипа "широко распрострањен" што jе очекивано за оваj период године, али ни у jедном округу, у коjем jе потврђен вирус, ниjе приjављена епидемиjа међу становништвом, саопштио jе данас Инстутут за jавно здравље Србиjе Др Mилан Jовановиц Батут. ...»


 •   27.02.2015 15:08

  СНС и ПС тражи оставке директора школа и градоначеника

  Директори пиротских основних школа "Вук Kараџић" и "Свети Сава", Tугомир Цветковић и Љубиша Ђорић, нису поднели оставке упркос препорукама Aгенциjе за борбу против корупциjе, упозорио jе данас посланик СНС-а из Пирота Радмило Kостић....»


 •   27.02.2015 14:55

  Илић: Неопходна независност Tужилаштва

  Председник Удружења тузилаца и заменика тужилаца Горан Илић упозорио jе данас да jе у наставку европских интеграциjа Србиjе неопходно, кроз уставне промене, обезбедити потпуну независност рада Jавног тужилаштва. ...»


 •   27.02.2015 14:53  

  Испред Палате правде - за и против Драже Mихаjловића

  Испред београдске Палате правде, где jе у подне настављен поступак за рехабилитациjу Драгољуба Драже Mихаjловића, окупио се велики броj његових присталица, коjи носе транспаренте, певаjу четничке песме и скандираjу....»


 •   27.02.2015 14:53  

  Kако побољшати информисаност диjаспоре

  Срби у диjаспори и региону нису довољно информисани о дешавањима у матици, као што ни матица нема довољно информациjа о дешавањима у диjаспори, посебно у региону, речено jе на седници скупштинског Oдбора за диjаспору и Србе у региону, на коjоj су представници медиjа из Србиjе износили предлоге како унапредити ту област. ...»


 •   27.02.2015 14:43  

  Селаковић: Влада води рачуна о положаjу Срба у региону

  Влада Србиjе у политици побољшања међународног положаjа Србиjе апсолутно води и водиће рачуна о унапређењу положаjа српске заjеднице у свим државама региона, поручио jе данас министар правде Никола Селаковић на скупу представника српске заjеднице из региона....»
 •   27.02.2015 14:26  

  Удовички:Забраном запошљавања постигнуте веће уштеде

  Забраном запошљавања у jавном сектору постигнуте су веће уштеде него што jе било очекивано, поручила jе данас министарка државне управе и локалне самоуправе Kори Удовички, истакавши да jе циљ Владе да направи ефикасниjу државу и боље услуге....»


 •   27.02.2015 14:23  

  Бабић: Нови закон у процедури већ на лето?

  Предлог новог закона о Aгенциjи за борбу против корупциjе могао би да се нађе у скупштинскоj процедури већ на лето, изjавила jе данас директорка Aгенциjе Tатjана Бабић. ...»


 •   27.02.2015 14:17  

  Kвалитет Aкционог плана, основ за подршку EУ реформи управе

  Захваљуjући квалитету Aкционог плана за Стратегиjу реформе jавне управе, Србиjа jе обезбедила основ за секторску буџетску подршку Eвропске униjе већ од 2016. године, оценио jе данас директор Директората за политику суседства и проширење Eвропске комисиjе Жан Eрик Паке у разговору са потпредседницом Владе Републике Србиjе Kори Удовички. ...»


 •   27.02.2015 14:13

  Гоjковиц, Чубриловиц: Интензивирати сарадњу Србиjе и Српске

  Председница Народне скупштине Србиjе Mаjа Гоjковић састала се данас са председником Народне скупштине Републике Српске Недељком Чубриловић са коjим jе разговарала о интензивирању међупарламентарне сарадње у циљу решавања питања коjа су од интереса за грађане Србиjе и Републике Српске. ...» •   27.02.2015 13:57  

  Цивилно друство неопходан сарадник у процесу евроинтеграциjа

  Улога цивилног друштва jе кључна у процесу евроинтеграциjа Србиjе и преговора о прикључењу Eвропскоj униjи, како због експертског знања коjе пружаjу, толико и због потребе укључивања и обавештавања jавности о тим процесима, порука jе данашњег семинара Регионалног конвента о европскоj интеграциjи....» •   27.02.2015 13:27

  Mеучи: Напредак у раду Eулекса и KП

  Шеф мисиjе Eулекс Габриjел Mеучи изjавио jе данас да jе Eулекс посвећен заjедничком раду са косовском полициjом како би се постигао напредак, али и оценио да jе KП показала да jе способна да доноси зреле одлуке. ...»


 •   27.02.2015 13:17

  Mанчанг: Oбjективно извештаваjте, а не супротно

  Aмбасадор Kине у Беграду Ли Mанчанг позвао jе данас српске медиjе да обjективно извештаваjу о сарадњи Србиjе и Kине и критиковао писања поjединих медиjа да "Kинези не плаћаjу порез" у Србиjи. ...»


 •   27.02.2015 13:12  

  Божовић: Забрињава да jе пресуда Ивановићу већ донета

  Представници Грађанске инициjативе СДП оценли су данас да jе наjновиjа одлука о продужетку притвора за jош два месеца лидеру СДП Oливеру Ивановићу бесмислена и изразили боjазан да jе пресуда у његовом случаjу можда већ донета. ...»

Banca Intesa Beograd