2. novembar 2023 16:37

Tanjug u Izraelu sa porodicama talaca: Nadamo se da će uskoro biti oslobođeni

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tanjug u Izraelu sa porodicama talaca: Nadamo se da će uskoro biti oslobođeni

Foto: Tanjug/video

TEL AVIV - Porodice talaca koje je otela militantna grupa Hamas u Pojasu Gaze istakle su danas da se nadaju da će uskoro biti oslobođeni.

Oni su to rekli i novinarima iz Srbije, među kojima je i ekipa Tanjuga i dodali da se nadaju boljim danima i dobrim vestima.

 

"Naša zemlja je ujedinjena. Samo želimo da nam se vrate članovi porodice, jaki smo i čekamo ih", rekla je jedna žena novinarima.

Među taocima je i jedan državljanin Srbije, na čijem oslobađanju radi ambasada u Tel Avivu, a njegova porodica se zahvalila Srbiji na tim naporima.

Inače, alarmi za opasnost od raketnih napada iz Gaze pale se od jutros od pola šest, a čuju se i detonacije južno od grada, javlja novinar Tanjuga i dodaje da se nedaleko od mesta na kome se nalazi čula jaka detonacija od koje se sve zatreslo, a za koju nije bilo izdato upozorenje.

Kaže i da se detonacije čuju najviše južno od grada, gde se nalazi prelaz preko koga oko 400 ljudi pokušava da izađe iz zemlje i da se radi uglavnom o strancima, građanima sa dvojnim državljanstvom ili teškim ranjenicima.

Kopnena ofanziva je i dalje u toku vode se borbe oko tunela u kojima se nalaze pripadnici militantne grupe Hamas, a prema procenama ima ih oko 10.000.