9. april 2024 15:43

Pojačana bezbednost uoči meča PSŽ-Barselona nakon terorističkih pretnji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pojačana bezbednost uoči meča PSŽ-Barselona nakon terorističkih pretnji

Foto: Shutterstock.com/Christian Bertrand, arhiva

PARIZ - Ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Darmanen zatražio je danas da se "značajno" pojača bezbednost uoči utakmice između PSŽ-a i FK Barselone koji će se odigrati sredu na Parku prinčeva u Parizu.

"Šef policije, sa kojim sam razgovarao veoma rano jutros, znatno je ojačao bezbednosne resurse", izjavio je ministar unutrašnjih poslova, napominjući da je Islamska država nedavno javno objavila "jasnu pretnju", prenosi France 24.

Generalni direktorat za unutrašnju bezbednost (DGSI) "posebno naporno radi na pružanju preventivnih ili, ako je potrebno, kurativnih informacija", rekao je on novinarima u Parizu tokom posete rečnoj brigadi štaba policije, koja će posebno biti angažovana na obezbeđivanju ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.

"Islamska država je odgovorna za poslednjih osam napada koje je Francuska doživela", podvukao je Darmanen i pozvao da se "ne tone u ono što teroristička propaganda pokušava da uradi, odnosno da seje strah i teror, svuda".

Francuski mediji su preneli da je IS zapretila da će izvršiti terorističke napade na mesta održavanja fudbalskih utakmica Lige šampiona zakazanih za utorak i sredu.

Četvrtfinale Lige šampiona između PSŽ-a i Barselone biće odigrano na Parku prinčeva 10. aprila.

U martu je francuski premijer Gabrijel Atal saopštio da je nivo terorističke pretnje u zemlji podignut na maksimalni nivo, a predsednik Emanuel Makron nazvao je tu odluku razumnom.