20. april 2024 13:37

''Emirates'' i ''Flydubai'' nastavili s normalnim radom nakon poplava u Dubaiju

Izvor: TANJUG

podeli vest

''Emirates'' i ''Flydubai'' nastavili s normalnim radom nakon poplava u Dubaiju

Foto: Shutterstock.com/Denis Belitsky, ilustracija

DUBAI - Avio-kompanije iz Dubaija ''Emirates'' i ''Flydubai'' nastavile su regularne operacije nakon što su ranije ove nedelje obilne padavine izazvale poplave širom UAE, saopštile su danas ove kompanije.

''Emirates'' je otkazao skoro 400 letova i odložio mnoge druge zbog oluje koja je pogodila pustinjski grad Dubai u utorak, navodi se u saopštenju koje je objavio predesednik ove avio-kompanije Tim Klark.

Zbog nevremena ''Emirates'' je obustavio ček-in za putnike koji su odlazili iz Dubaija i zaustavio je tranzitne operacije preko međunarodnog aerodroma u Dubaiju, jednog od najvećih globalnih turističkih središta, ostavljajući hiljade putnika zaglavljene na aerodromu.

Klark je rekao da je Emirates obezbedio 12.000 hotelskih soba i 250.000 vaučera za obrok za zaglavljene putnike i dodao će biti potrebni dani da se svim putnicima rezervišu drugi letovi.

Aerodrom je bio prinuđen da preusmerava, odlaže i otkazuje letove nakon što je oluja poplavila rulne staze, javlja Rojters.

''Flydubai'' se danas takođe vratio regularnom redu letenja sa 2. i 3. terminala aerodroma u Dubaiju, rekao je portparol avio-kompanije.

U petak, uprava međunarodnog aerodroma u Dubaiju, saopštila je da će privremeno obustaviti broj dolaznih letova kako bi se ubrzao oporavak infrastrukture usled štete izazvane kišom i poplavama koje su pogodile Ujedinjene Arapske Emirate (UAE).

Veliko nevreme pogodilo je Emirate u utorak, a nastradala je jedna osoba, a procenjuje se da je šteta koju je izazvala najveća količina padavina u poslednjih 75 godina, od kada se vodi evidencija.

U Dubaiju je u utorak u roku od 24 sata palo više od 120 milimetara kiše po kvadratnom metru, što je rekordna količina padavina koja se obično beleži tokom godinu dana.