14. maj 2023 15:21

Igor Konašenkov: Poginula dva visoka ruska oficira u borbama oko Bahmuta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Igor Konašenkov: Poginula dva visoka ruska oficira u borbama oko Bahmuta

Foto: Shutterstock.com/ ID1974

MOSKVA - Rusko Ministarstvo odbrane izvestilo je danas o pogibiji dvojice visokih oficira u borbama koje se vode u području ukrajinskog grada Bahmuta.

Pukovnik Vjačeslav Makarov, komandant 4. motorizovane pešadijske brigade, poginuo je u borbama u Donjeckoj Narodnoj Republici, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov, prenosi TASS.

„Komandant 4. motorizovane brigade pukovnik Vjačeslav Makarov lično je predvodio bitku na liniji fronta. Dva neprijateljska napada su odbijena, a vojnici brigade su uništili tri tenka, četiri borbena vozila pešadije i dva oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine. Tokom odbrane od trećeg napada, komandant brigade je teško ranjen i preminuo je prilikom evakuacije sa ratišta“, rekao je Konašenkov.

On je takođe obavestio o smrti zamenika komandanta armijskog korpusa za vojno-politički rad pukovnika Jevgenija Brovka.

„Tokom borbe za odbijanje jednog od napada, pukovnik Jevgenij Brovko je herojski poginuo nakon što je zadobio više gelera“, rekao je Konašenkov.

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su ukrajinske snage "masovno pokušale" da probiju linije ruskih trupa u gradu Bahmutu, navodi TASS.

"Svi napadi Oružanih snaga Ukrajine su odbijeni. Proboja odbrane ruskih trupa nije bilo", rekao je Konašenkov.