14. maj 2023 19:30

Prigožin sugerisao mogućnost da je Rusija oborila svoje avione

Izvor: TANJUG

podeli vest

Prigožin sugerisao mogućnost da je Rusija oborila svoje avione

Foto: Prigozhin Press Service via AP/

MOSKVA - Vlasnik i vođa ruske paravojne formacije Vagner, Jevgenij Prigožin, danas je sugerisao da postoji mogućnost da su četiri ruska vojna aviona koja su se navodno srušila u regionu koji se granici sa Ukrajinom možda oborena od strane ruskih snaga.

''Četiri aviona, ako nacrtate krug na mestima gde su pali... I odete na internet i vidite koje PVO oružje može biti u blizini tih krugova, možete da napravite sopstvene verzije događaja'', rekao je Prigožin na video snimku koji je objavio na svom kanalu na Telegramu.

Prigožin, čije su snage glavni ruski oslonac u borbama za grad Bahmut, je više puta kritikovao rusku vojsku zbog njene strategije u Ukrajini i zbog navodnog neuspeha da Vagner snabde dovoljnim količinama municije, prenosi AP.

Ruski zvaničnici nisu komentarisali izveštaje da su se dva borbena aviona, Su-34 i Su-35, kao i dva vojna helikoptera Mi-8 srušila u subotu u Brjanskoj oblasti.

Tokom rata, prekogranično granatiranje je više puta pogađalo rusku oblast Brjansk, koja se nalazi u blizini ukrajinskih pokrajina Černihiv i Sumi.

Portparol ukrajinskih vazduhoplovnih snaga Jurij Ihnat negirao je u nedelju da je Ukrajina bila umešana u obaranje aviona.