26. maj 2023 17:29

Putin i Lula da Silva razgovarali o mogućnostima za rešenje sukoba u Ukrajini

Izvor: TANJUG

podeli vest

Putin i Lula da Silva razgovarali o mogućnostima za rešenje sukoba u Ukrajini

Foto: , Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Mikhail Klimentyev

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas svom brazilskom kolegi Luisu Inasiju Lula da Silvi da je Moskva spremna za diplomatsko rešenje ukrajinske krize, saopštio je Kremlj posle telefonskog razgovora dva predsednika.

„Ruski predsednik je dao principijelne ocene situacije oko Ukrajine i ponovio otvorenost ruske strane za dijalog na političkom i diplomatskom koloseku, koji blokira Kijev i njegovi zapadni sponzori“, navodi se u saopštenju Kremlja, prenosi TASS.

Brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva nakon razgovora je saopštio da je ruskom predsedniku potvrdio spremnost da nastavi napore za postizanje mira u Ukrajini.

„Razgovarao sam sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom... Ponovo sam potvrdio spremnost Brazila da održi dijalog sa obe strane u sukobu – zajedno sa Indijom, Indonezijom i Kinom – kako bi se postigao mir“, napisao je on na Tviteru.

Putin i Lula da Silva u telefonskom razgovoru danas su razmotrili i pitanje saradnje u okviru BRIKS-a i drugih međunarodnih formata, navodi se u saopštenju Kremlja.

„Razgovor je imao konstruktivan i sadržajan karakter“, dodaje se u saopštenju.