14. jul 2023 12:19

U napadu ruskog drona na rodni grad Zelenskog povređena jedna osoba

Izvor: TANJUG

podeli vest

U napadu ruskog drona na rodni grad Zelenskog povređena jedna osoba

Foto: Pool Photo via AP/Paul Ellis

KIJEV, MOSKVA - U NAPADU RUSKOG drona na rodni grad predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog Krivi Rog, povređen je 56-godišnji muškarac, izjavio je regionalni guverner Serhij Lisak.

U napadu je oštećen niz zgrada, ali su ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile da je 16 od 17 dronova tipa Šahed iranske izrade koje je Rusija lansirala preko noći oboreno u južnim i istočnim oblastima zemlje, preneo je Rojters.

Kako je Lisak napisao na Telegramu, oštećeno je jedno opštinsko preduzeće, dve stambene zgrade i transportno preduzeće u Krivom Rogu,

UKRAJINSKA VOJSKA JE tokom prošlog dana ispalila oko 100 granata na naselja u Belgorodskoj oblasti koja se graniči sa Ukrajinom i bacila tri eksploziva iz dronova, oštetivši dve kuće i dalekovod, ali nije bilo žrtava, izjavio je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov, preneo je TASS.

Istovremeno, on je napisao na Telegramu da su u današnjoj eksploziji automobila u rezidencijalnom delu Belgoroda povređene tri osobe, preneo je "Gardijan".

Kako je naveo, povređeni su muškarac koji je bio u automobilu u trenutku eksplozije i dva slučajna prolaznika - majka sa detetom.

"Svi povređeni su sa gelerskim ranama donjih ekstremiteta prebačeni u gradske bolnice. Lekari ocenjuju njihovo stanje kao umereno teško", istakao je on.

VLADE NATO SPONZORIŠU nuklearni terorizam u Kijevu, napisala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na svom Telegram kanalu, komentarišući pad ukrajinskog drona u Kurčatov, u ruskoj pograničnoj Kurskoj oblasti, preneo je TASS.

"Ukrajinski dron pao je u grad Kurčatov gde se nalazi nuklearna elektrana Kursk. Narodi zemalja NATO treba da shvate da njihove vlade sponzorišu akte nuklearnog terorizma koje čini kijevski režim", navela je ona.

FINSKA MINISTARKA SPOLJNIH poslova Elina Valtonen izjavila je u intervjuu za "Fajnenšel tajms" da Zapad "mora da shvati da očigledno ovo nije dobrotvorna akcija", jer se, kako je navela, "Ukrajina bori za nas".

Oni se bore za našu slobodu i evropsku bezbednosnu arhitekturu, istakla je ona, preneo je "Gardijan".

Valtonenova je dodala da Zapad ostaje posvećen pružanju podrške Ukrajini, da ne bi rekla da ima umora i da se nada da ga nikada neće ni biti.