23. jul 2023 12:14

Rusija i Kina u vojnoj vežbi u Japanskom moru odbile simulirani vazdušni napad

Izvor: TANJUG

podeli vest

Rusija i Kina u vojnoj vežbi u Japanskom moru odbile simulirani vazdušni napad

Foto: Shutterstock.com/AlejandroCarnicero, ilustracija

MOSKVA - Tokom zajedničke pomorske vojne vežbe Rusije i Kine pod nazivom "Sever. Interakcija - 2023" u Japanskom moru, brodovi dve zemlje odbili su simulirani neprijateljski vazdušni napad, saopštila je ruska Pacifička flota.

U saopštenju se navodi da su posade brodova izvele i vežbu otkrivanja i uništavanja neprijateljskog drona, kao i napad navođenim raketama sa mora na kopneni cilj, prenele su RIA Novosti.

Ruski i kineski brodovi su prethodno izveli vežbu koja je uključivala gađanje simulirane mete iz artiljerijskog oruđa na udaljenosti većoj od pet kilometara, saopštila je ruska Pacifička flota.

U saopštenju se navodi da su ruska i kineska mornarica izvele i vežbu potrage, praćenja i neutralisanja simulirane neprijateljske podmornice, prenela je agencija Interfaks.

Zajedničke vojne vežbe Rusije i Kine održavaju se od 20. do 23. jula u Japanskom moru, a njihov glavni cilj je, kako je saopšteno, jačanje pomorske saradnje dve zemlje i održavanje stabilnosti i mira u azijsko-pacifičkom regionu.

Osim brodova, više od 30 aviona pomorske avijacije uključeno je u manevre sa obe strane.