28. avgust 2023 08:49

Ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila četiri ruske rakete; U ruskom napadu na Poltavsku oblast dvoje mrtvih

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila četiri ruske rakete; U ruskom napadu na Poltavsku oblast dvoje mrtvih

Foto: Ukrainian Interior Ministry Press Office via AP/

KIJEV - Ukrajinska protivvazdušna odbrana sinoć je uništila dve ruske rakete tipa "Kalibr" i dve krstareće rakete Ks-59, saopštilo je Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine Navodi se da su ruske snage noćas izvele napad raketama sa mora i iz vazduha.

„Četiri krstareće rakete ispaljene su sa neprijateljske fregate iz Crnog mora kod Feodosije. Takođe, dve krstareće rakete Ks-59 ispaljene su iz dva aviona Su-34 u pravcu Krivog Roga iz vazdušnog prostora okupirane Hersonske oblasti“, navodi se u saopštenju, prenosi Interfaks Ukrajina.

Ukrajinski mediji prethodno su javili da su se čule eksplozije u Krivom Rogu.

Ruske snage pokušale napade na pravcu Limana, Bahmuta i Marinke

Ruske snage su tokom prethodnog dana pokušale da napadnu na tri pravca - na pravcu Limana, Bahmuta i Marinke, ali su ukrajinske snage odbile te napade, saopštio je jutros Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Ruske snage su i na drugim pravcima nastavile granatiranje i vazdušne napade, prenosi Unian.

Navodi se da su vazdušni i artiljerijski napadi izvedeni na pravcu Severska, Kupjanska, Avdejevke i Zaporožja. Istovremeno, ukrajinske odbrambene snage nastavljaju da izvode ofanzivnu operaciju na melitopoljskom pravcu i da se konsoliduju na zauzetim položajima, navodi se u izveštaju Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine.

Jermak: U ruskom napadu na Poltavsku oblast dvoje mrtvih

U ruskom raketnom napadu na selo Gogoljevo u Poltavskoj oblasti poginule su dve osobe, a pet je povređeno, saopštio je danas šef kabineta predsednika Ukrajine Andrij Jermak.

„Usled eksplozije izbio je požar u prostorijama uljare. Poznato je da su dve osobe poginule i da je pet 5 povređeno. Oni su radili u noćnoj smeni“, napisao je Jermak na svom Telegram kanalu.

Policijska uprava Poltavske oblasti saopštila je da su dve osobe su prevezene u bolnicu sa lakšim povredama, a da se traga za dve osobe, prenosi Interfaks Ukrajina. Proizvodni objekat je potpuno uništen.

Maljar: Ukrajinske snage oslobodile naselje Robotine na jugoistoku

Ukrajinske snage oslobodile su naselje Robotine na jugoistoku zemlje u okviru kontraofanzive protiv ruskih snaga i nastoje da napreduju dalje u pravcu juga, izjavila je danas zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Maljar.

Maljar je istakla da ukrajinske snage napreduju u tom pravcu uprkos žestokom otporu ruskih snaga.

Ukrajinska vojska saopštila je prošle sedmice da je podigla državnu zastavu u mestu Robotine, ali je navela da je i dalje izložena ruskoj vatri u tom naselju, preneo je Rojters.