2. mart 2024 17:34

Erdogan: Očuvanje mira i stabilnosti BiH važni za Tursku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Erdogan: Očuvanje mira i stabilnosti BiH važni za Tursku

Foto: AP Photo, File/Denes Erdos

ANKARA - Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da su očuvanje jedinstva, mira i stabilnosti Bosne i Hercegovine i produbljivanje odnosa između dve zemlje veoma važni za Ankaru, kao i da će odlučan, iskren i konstruktivan doprinos Turske po ovim pitanjima biti sve jači.

Erdogan se na marginama 3. Diplomatskog foruma u Antaliji sastao s predsedavajućim Predsedništva BiH Željkom Komšićem, članovima Predsedništva Denisom Bećirovićem i Željkom Cvijanović, prenela je Anadolija.

Iz Direkcije za komunikacije Predsedništva Turske navedeno je da je na sastanku bilo reči o odnosima Turske i BiH, regionalnim i globalnim pitanjima.

Erdogan je istakao da su očuvanje jedinstva, mira i stabilnosti BiH i produbljivanje odnosa između dve zemlje veoma važni za Turksku, i da će se odlučan, iskren i konstruktivan doprinos Ankare po ovim pitanjima sve više nastaviti.

Turski predsednik je izjavio kako će se nastaviti preduzeti koraci za povećanje obima trgovinske razmene dve zemlje i njihove saradnje na svim poljima.