22. maj 2024 14:54

Aleksandar Vučić: Upoznao sam predsednika Kube sa mogućim posledicama usvajanja rezolucije o Srebrenici

Izvor: TANJUG

podeli vest

Aleksandar Vučić: Upoznao sam predsednika Kube sa mogućim posledicama usvajanja rezolucije o Srebrenici

Foto: TANJUG/TANJUG VIDEO

NJUJORK - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je razgovarao telefonom sa predsednikom Republike Kube Migelom Dijas-Kanelom Bermudesom i da ga je upoznao sa mogućim poslednicama usvajanja rezolucije o Srebrenici.

"Dobar razgovor sa predsednikom Kube Migelom Dijas-Kanelom Bermudesom, koga sam upoznao sa svim mogućim posledicama usvajanja jednostrano nametnute rezolucije o Srebrenici na predstojećoj sednici Generalne skupštine UN. Istakao sam da namera ovakve inicijative za svoj cilj nema očuvanje sećanja na žrtve, već ugrožavanje nacionalnih interesa srpskog naroda i targetiranje Srbije kao genocidne države, time narušavajući mir i stabilnost u regionu i stvarajući nove tenzije i podele", napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici.

Dodao je da je u razgovoru još jednom naglasio da Srbija pokazuje pijetet prema svim stradalim žrtvama, aktivno radeći na promociji mira, pomirenja, povezivanja i razvijanja prijateljskih odnosa i saradnje među narodima.

Vučić trenutno boravi u Njujorku, zbog sutrašnje sednice Generalne skupštine UN, koja će na dnevnom redu imati glasanje o rezoluciji o Srebrenici.