22. maj 2024 16:26

U ruskom vazdušnom napadu na Harkov, ranjeno najmanje 10 ljudi

Izvor: TANJUG

podeli vest

U ruskom vazdušnom napadu na Harkov, ranjeno najmanje 10 ljudi

Foto: Sirena telegram channel via AP, ilustracija

HARKOV  - U današnjem ruskom vazdušnom napadu na grad Harkov na severoistoku Ukrajine ranjeno je najmanje 10 ljudi, uništen je jedan kafić, oštetećen stambeni objekat i zapaljena benzinska pumpa, saopštili su lokalni zvaničnici.

"Ostao sam bez ičega", izjavio je vlasnik kafića Vahe Ohandžanian ispred svog razrušenog lokala, prenosi Rojters.

Na 12-ospartnoj zgradi reko puta kafića polomnjeni su svi prozori, a oko 50 metara dalje stoji zeleni trolejbus sa polomnjenim prozorima i velika lokva krvi na asfaltu.

Regionalno tužilaštvo je saopštilo je na Telegram kanalu da su vozaču trolejbusa amputirane obe noge, kao i da je ruska vojska za napad koristila navođenu bombu UMPB D-30 lansiranu iz pogranične oblasti Belgorod.

"Prema preliminarnim izveštajima, korišćena je navođena municija. Izbio je požar na civilnoj benzinskoj pumpi, a oštećen je kafić", napisao je Oleh Sinjehubov, načelnik regionalne vojne administracije Harkova u objavi na Telegramu, prenosi Ukrinform..

Gradonačelnik Harkova Ihor Terehov napisao je na Telegramu da je u napadu ranjeno devet osoba, a da je jedna osoba, vozač trolejbusa, u teškom stanju.

„Gradski okrug Ševčenkovski je bio napadnut. Kuće, prodavnice, transport i dečje igralište (su oštećeni)“, rekao je on.

Dve eksplozije odjeknule su u Harkovu oko 13.35 sati, piše Ukrinform.