22. maj 2024 16:14

Na oproštajnoj ceremoniji od Raisija, Volodin preneo Putinovu poruku Iranu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Na oproštajnoj ceremoniji od Raisija, Volodin preneo Putinovu poruku Iranu

Foto: , Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Alexander Kazakov

MOSKVA - Predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin preneo je Iranu poruku predsednika Rusije Vladimira Putina da je Ruska Federacija uverena da će Iran prevazići sva iskušenja i nastaviti da se kreće putem jačanja suvereniteta, saopštila je pres služba Državne dume.

Volodin je danas učestvovao na pogrebnoj ceremoniji oproštaja od preminulog predsednika Irana Sejeda Ebrahima Raisija, prenela je agencija RIA Novosti.

Volodin je u Teheranu u ime predsednika Ruske Federacije.

"Rusija tuguje zajedno sa Iranom. Sačuvaćemo svetlu uspomenu na predsednika Raisija kao na izuzetnog političara, istinskog patriotu svoje zemlje i pravog prijatelja", navodi se u poruci.

Helikopter u kojem su bili iranski predsednik Ebrahim Raisi, ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahjan i drugi zvaničnici srušio se 19. maja na severozapadu zemlje u regionu Verzegan.

Ujutro 20. maja, potpredsednik Irana Mohsen Mansuri potvrdio je izveštaje da su predsednik i njegova delegacija poginuli u padu helikoptera.

Delegacija se vraćala nakon posete Azerbejdžanu, gde su Raisi i njegov azerbejdžanski kolega Ilham Alijev učestvovali na ceremoniji otvaranja hidroelektrane Giz Galasi i puštanja u rad hidroelektrane Kudaferin na pograničnoj reci Araks.