16. maj 2023 10:47

SAD: Marta Stjuart najstariji model na naslovnici časopisa u 81. godini

Izvor: TANJUG

podeli vest

SAD: Marta Stjuart najstariji model na naslovnici časopisa u 81. godini

Foto: Photo by Invision/AP, File/Evan Agostini

VAŠINGTON - Marta Stjuart postala je najstariji model na naslovnici nekog časopisa ikada pošto se pojavila u američkom sportskom časopisu "Sports ilustrejtid" pozirajući za godišnje izdanje časopisa u kupaćem kostimu u svojoj 81. godini.

Stjuart je američka poslovna žena, spisateljica, kuvarica, televizijska ličnost i bivša manekenka.

Uspeh je postigla u raznim poslovnim poduhvatima koji su obuhvatali izdavaštvo, emitovanje i trgovinu.

Stjuart je jedna od četiri modela naslovnice za ovogodišnje izdanje, čiji je cilj da proslavi moćne žene koje "žive u svetu u kojem ne osećaju ograničenja, interno ili eksterno“, prenosi Gardijan.

Ostali modeli su glumica Megan Foks, manekenka Bruks Nejder i pevačica Kim Petras.

Stjuart je rekla u intervjuu za "Sports ilustrejtid" da ne razmišlja mnogo o godinama, ali da misli da je njeno pojavljivanje na naslovnici na neki način istorijsko.

Stjuart je u Dominikanskoj Republici fotografisao Ruven Afanador.

Pre Stjuart najstariji model na naslovnici bila je majka Ilona Maska, manekenka Mej Mask, koja je pozirala 2022., kada je imala 74 godine.

Stjuart je postala slavna 1980-ih kada je počela da piše kuvare i pojavljuje se na televiziji nakon što je postala uspešna kao kuvar.

Stjuart je od tada napisala 99 knjiga, vodila više emisija o kuvanju, pokrenula sopstveni magazin o životnom stilu i izdala sopstvene linije odeće i proizvoda za kuću.