24. januar 2023 14:33

Delegacije Beograda i Sankt Peterburga održale sastanak u Satrom dvoru

Izvor: TANJUG

podeli vest

Delegacije Beograda i Sankt Peterburga održale sastanak u Satrom dvoru

Foto: Shutterstock.com/Plam Petrov, ilustracija

BEOGRAD - Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Savić danas je u Starom dvoru održao radni sastanak delegacije Grada Beograda sa predstavnicima ruskog grada Sankt Peterburga, a u razgovorima je istaknuta želja za što boljim odnosima i ukazano na tradicionalno prijateljstvo dvaju naroda.

Na sastanku su usaglašeni stavovi o potrebi saradnje i razmene iskustava u oblastima socijalne zaštite, sporta, obrazovanja, privrede i komunalnih delatnosti.

Domaćini su goste informisali i o aktivnostima Grada Beograda, koje će obezbediti besplatnu socijalnu zaštitu za sve korisnike, besplatne vrtiće za decu, udžbenike za učenike osnovnih i srednjih škola, subvencije u oblasti privrede, sportske manifestacije, nove projekte u uređenju grada, saopštila je Gradska uprava.

Na sastanku je bilo reči i o naporima Grada da prestonica bude što uređenija i zelenija.

Delegacija Sankt Peterburga je predstavila aktivnosti koje se sprovode u ovom gradu, projekte uređenja grada i njegovih parkovskih površina, te aktivnosti u oblasti socijalne zaštite, obrazovanja, sporta i kulture.

Delegacije su se saglasile o potrebi formiranja posebne radne grupe koja će koordinirati zajedničke projekte i akcije predviđene sporazumom o saradnji dvaju gradova.

Pomoćnik gradonačelnika je zahvalio delegaciji Sankt Peterburga na predviđenoj donaciji parkovskih rekvizita u duhu ovoga grada, namenjenih za uređenje budućeg igrališta u Ulici Arsenija Čarnojevića.