26. januar 2023 16:01

Šapić: Brinemo o generacijama na kojima će ostati ovaj grad

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šapić: Brinemo o generacijama na kojima će ostati ovaj grad

Foto: BEOINFO

BEOGRAD - Povodom predstojeće školske slave - Svetog Save, danas je u Starom dvoru održana Svetosavska akademija na kojoj je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić poručio da je Gradska uprava odlučna u tome da se mladima i onima koji sa njima rade posveti mnogo veća pažnja nego što je to bilo do sada.

Gradonačelnik je deci i prosvetnim radnicima poželeo dobrodošlicu i čestitao školsku slavu.

"Kao prvi među jednakima na čelu našeg grada potrudiću se, koliko god budem bio u mogućnosti, i ja i čitava Gradska uprava da maksimalno razumemo mlade ljude, pre svega decu koja idu školu, a da sa druge strane razumemo i vas koji sa njima radite", rekao je Šapić.

Dodao je da veruje da će se, kako vreme bude prolazilo, deca i oni koji sa njima rade uveriti da je sadašnja Gradska uprava zaista odlučna u tome da se toj kategoriji društva mnogo više posveti nego što je to bilo do sada.

Šapić je rekao da društvo i zemlja koji ne vode računa o svojim najmlađima i omladini nemaju baš neku budućnost.

"Time sam se vodio i ranije pre nego što sam bio na ovom mestu. Kada sam bio na čelu opštine Novi Beograd, posebnu pažnju smo posvećivali najmlađima i to ćemo i sada raditi", rekao je gradonačelnik.

Deci i onima koji sa njima rade poželeo je puno uspeha u budućem radu, sreće i zdravlja.

"Zaista ćemo se truditi, koliko to bude u našoj mogućnosti, da budemo na usluzi i da pokušamo da odgovornom poslu rada sa decom, koji je nekada potcenjen i neshvaćen, vratimo dostojanstvo. Takođe, trudićemo se i da se prilagodimo vremenu u kojem živimo i da deci odrastanje učinimo lakšim i jednostavnijim", rekao je gradonačelnik.

Naveo je da će se u periodu ispred nas videti konkretni pomaci i dodao da upravo to i treba da bude pokazatelj da Grad brine o generacijama na kojima će ostati ovaj grad i ova zemlja, kao i njihovim učiteljima, nastavnicima i vaspitačima.

Svečanosti, na kojoj je priređen prigodan muzički program, prisustvovali su predstavnici Ministarstva prosvete, Patrijaršije, Grada Beograda, javnih preduzeća, direktori osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova.