7. decembar 2022 15:52

Otvoren Božićni bazar u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Otvoren Božićni bazar u Beogradu

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI I DEOMGRAFIJU/ DEJAN UROŠEVIĆ

BEOGRAD - Tradicionalni Božićni bazar rukotvorina žena izbeglica i dece sa teškoćama u intelektualnom razvoju otvoren je danas u tržnom centru "Merkator" u Beogradu, a ukupan prihod od prodaje rukotvorina namenjen je pomoći tim ugroženim grupama.

Reč je o manifestaciji organizovanoj pod pokroviteljstvom Fondacije princeze Katarine, a na svečanom otvaranju ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić istakla je da su žene svojim ručnim radovima pokazale koliko su maštovite, sposobne, hrabre, jake i koliko su, iako nežniji pol, veliki borci.

One su, prema rečima Kisić, dokaz da se verom u sebe i vrednim radom i talentom, ali najviše ljubavlju prema svojoj porodici, može sve.

"Kao žena, majka, ćerka, želim da vam kažem veliko bravo i svaka čast. Žene pokreću svet, ali ono što je još važnije pokreću i našu lepu Srbiju", rekla je Kisić, navodi se u saopštenju Ministarstva za brigu o porodici i demografiju u kom se dodaje da se ministarka zahvalila Fondaciji princeze Katarine na organizovanju Božićnog bazara.

Otvaranju bazara je, između ostalih, prisustvovala komesarka za izbeglice i migracije Srbije Nataša Stanisavljević koja je rekla da je ova inicijativa princeze Katarine značajna za integraciju onih koji su morali da napuste svoje domove i stvore novi život.

"Ponosna sam na što je poruka ovog humanitarnog bazara i onog što radi Komesarijat za izbeglice i migracije ista, a to je da su u Srbiji svi ljudi koji žele da je poštuju i vole dobrodošli", rekla je Stanisavljević, saopšteno je iz Komesarijata za izbeglice i migracije.

Stanisavljević je pozvala sve zainteresovane građane da posete bazar i kupe neku od, kako je rekla, divnih rukotvorina.

"Božićni bazar osmišljen je sa ciljem da pomogne raseljenim, izbeglim i socijalno ugroženim osobama, koje svoje porodice izdržavaju prodajom tih rukotvorina kao i deci sa invaliditetom, sav prihod će biti usmeren ka njima", rekla je Stanisavljević.

Kako je saopšteno sa Belog dvora, princeza Katarina se zahvalila ministarki Kisić i komesarki Stanisavljević na tradicionalnoj podršci koju Vlada Srbije i njena nadležna tela pružaju ovom bazaru.

" Ove žene su bile prinuđene da napuste sigurnost svojih domova i nastave život daleko od njih. Zahvaljujući svojim rukotvorinama, izdržavale su svoje porodice u najtežim vremenima", rekla je princeza Katarina.

Istakla je da je sav prihod sa bazara namenjen ženama i deci koji tu izlažu svoje proizvode i pozvala građane da obaveste svoje prijatelje i rođake o ovom divnom bazaru i pozovu ih da dođu, vide i kupe rukotvorine.

"To će mnogo značiti ovim hrabrim ženama i prelepoj deci", dodala je princeza Katarina.

Bazar će biti otvoren danas do 22.00 sata i sutra, 8. decembra, od 10.00 do 22.00 časa.