14. mart 2023 15:08

Šapić: Interes Beograda i Beograđana ispred interesa privatnih firmi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šapić: Interes Beograda i Beograđana ispred interesa privatnih firmi

Foto: TANJUG/BEOINFO

BEOGRAD - Interes privatnih firmi neće biti ispred interesa grada, poručio je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić povodom najavljenog okončanja partnerstva sa turskom firmom Kentkart koja obavlja naplatu i kontrolu karata u javnom prevozu.

"Moj zadatak je da branim interes Beograda, a njihov da brane interes privatnih firmi. Verujem da će interes Grada Beograda biti odbranjen dok sam ja ovde", rekao je Šapić odgovarajući na pitanja novinara nakon otvaranja Servisnog centra 11-0-11.

Gradonačelnik Beograda je naveo da je u jednom momentu bilo prihvatljivo da Grad Beograd preuzme naplatu i kontrolu bez izmene ugovora sa Kentkartom.

"Došli smo do informacija do kojih nikada ne bismo došli da se nismo ovim ozbiljnije pozabavili. To do čega smo došli nije u interesu Beograđana, nego u interesu njih", rekao je Šapić.

Šapić je rekao da će informisati javnost o daljem razvoju situacije i dodao da Grad Beograd neće imati štete od raskida javno-privatnog partnesrstva sa firmom Kentkart.

"Šta više, ne da nećemo biti u šteti i da neće biti penala, već ćemo imati i veću korist nego što sam planirao", zaključio je Šapić.