29. novembar 2022 09:00

Od 1. decembra linije 708 i 709 u Zemun polјu voziće izmenjenim trasama

Izvor: TANJUG

podeli vest

Od 1. decembra linije 708 i 709 u Zemun polјu voziće izmenjenim trasama

Foto: Grad Beograd

BEOGRAD - Trase linija javnog prevoza u naselјu Zemun polјe menjaju se od četvrtka, 1. decembra, u skladu sa novom organizacijom saobraćaja, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Autobuske linije 708 - Novi Beograd (Blok 70A) - Zemun polјe i 709 - Zemun (Novi grad) - Zemun polјe će saobraćati iz Kurirske ulice preko novoizgrađenog nadvožnjaka u produžetku ulice S10 do Batajničkog druma 17. deo, Batajničkim drumom 17. deo i dalјe preko Ulice Jurija Rakitina do Zemun polјa.

Novom organizacijom linija JLPP u naselјu Zemun polјe i dalјe je omogućena veza stanovnika naselјa Plavi horizonti i Školsko dobro sa Zemun polјem preko novoizgrađenog nadvožnjaka u produžetku ulice S10, a takođe sa linijama BG voza preko novoizgrađenih železničkih stanica „Zemun”, „Zemun polјe” i „Kamendin” (preko linije br. 709).

Do ove organizacije saobraćaja došlo je sa završetkom rekonstrukcije pruge Beograd (centar) - Stara Pazova - Novi Sad, u okviru čega je izvršena izgradnja nadvožnjaka iznad pruge i ukidanje pružnog prelaza sa Ulicom Jurija Rakitina, a na zahtev stanovnika naselјa Plavi horizonti i Školsko dobro za bolјom prostornom pristupačnošću TC „Zemun park” i ostalim sadržajima u njegovoj zoni.