7. avgust 2023 16:32

Mirjana Obućinski: JKP "Zelenilo Beograd" uklonilo stabla sa prioritetnih ulica i mesta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mirjana Obućinski: JKP "Zelenilo Beograd" uklonilo stabla sa prioritetnih ulica i mesta

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Mirjana Obućinski iz JKP "Zelenilo Beograd" izjavila je danas da su ekipe tog preduzeća na prioritetnim lokacijama intervenisale i uklonile stabla koja su pala u nevremenu koje je za vikend pogodilo Beograd.

"Kada kažem prioritetne, mislim na stabla koja su pala na automobile, na saobraćajnice kuda prolaze linije gradskog prevoza i automobili, zatim staze, stepeništa", rekla je Obućinski za Tanjug.

 

Ona je navela da ekipe JKP "Zelenilo Beograd" sada prelaze na lokacije koje su drugog prioriteta i uklanjaju grane koje su pale po površinama koje ne ugrožavaju građane.

"Grane će svakako će biti uklonjene u narednim danima, samo molim za malo strpljenja i razumevanja, jer pre svega izlazimo na hitne intervencije", ukazala je Obućinski.

Na pitanje u kome delu grada je bila najkritičnija situacija, Obućinski je istakla da je najveće nevreme bilo na teritoriji opština Zemun i Novi Beograd.

"Tamo je padao i ozbiljni grad uz olujni vetar, tako da smo tamo imali najviše posla i intervencija. Ovog puta je više dolazilo do preloma grana nego izvale stabala. Ekipe su prvo upućeno tamo", rekla je ona.

Sagovornica Tanjuga je navela da je 30 ekipa na terenu sa svom raspoloživom opremom i da rade 24 časa.

Prema njenim rečima, ovakva situacija ne može da se predvidi, jer je u pitanju elementarna nepogoda.

"JKP 'Zelenilo Beograd' vrši monitoring svih stabala u gradu tokom cele godine. U ovakvom slučaju prelamaju se stabla koja su potpuno zdrava, pa Beograđani treba da probaju da ne parkiraju svoja vozila u blizini nekog stabla", zaključila je Obućinski.