15. septembar 2023 12:07

Miloš Vidović: Rekonstruisan Dom zdravlja Savski venac značajan za korisnike u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miloš Vidović: Rekonstruisan Dom zdravlja Savski venac značajan za korisnike u Beogradu

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović je danas, prilikom obilaska rekonstruisanih odeljenja u okviru Doma zdravlja Savski venac, rekao da ta rekonstrukcija znači mnogo za ovu opštinu, kao i za krajnje korisnike, odnosno zdravstvene osiguranike u celom Beogradu.

"Proces rekonstrukcije Doma zdravlja mnogo znači za opštinu Savski venac, to znači viši nivo usluga za zdravstvenu zaštitu, znači za ljude koji rade ovde, najviše znači zbog uslova pod kojima rade. Ono što je najbitnije mnogo znači za krajnje korisnike, odnosno zdravstvene osiguranike u celom Beogradu", izjavio je Vidović za Tanjug.

Vidović je istakao da je opština Savski venac u proteklih osam godina organizovala besplatne preglede u saradnji sa zdravstvenim ustanovama za njenoj teritoriji.

"Ponosan sam na Dom zdravlja Savski venac, ponosan sam na našu saradnju, pre svega tokom Kovid krize kada smo imali fantastične rezultate, odziv građana i efikasnost", naveo je Vidović.

Vidović se zahvalio svim društveno odgovornim kompanijama, preduzećima i Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, koji su odvojili novac za rekonstrukciju.

Direktor Doma zdravlja Savski Venac Zoran Bekić je ukazao da je rekonstruisano više od 2.000 kvadrata prostora među kojima su pedijatrija, deo specijalističkih službi sa fizikalnom medicinom, rendgen laboratorija.

"U ovom periodu nismo se bavili samo prostorom, obnovili smo i našu opremu, obnavljamo i medicinski kadar i zbog svega toga možemo pružiti daleko bolje i kvalitetnije usluge našim korisnicima", naveo je Bekić.

On je dodao da veliko interesovanje građana za Dom zdravlja pokazuje da je to jedna od najboljih ustanova u sistemu zdravstva u Srbiji.

"Broj zdravstvenih kartona koji imamo kod nas u ustanovi je duplo veći od broja stanovnika opštine Savski Venac", istakao je Bekić.

Bekić je naglasio da je plan da se do sredine iduće godine završi rekonstrukcija centralnog dela zgrade.

"Sa ovim aktivnostima nastavljamo dalje, plan je da do sredine iduće godine uspemo da završimo rekonstrukciju cele centralne zgrade naše ustanove, to je još 2.000 kvadratnih metara prostora", zaključio je Bekić.