11. oktobar 2023 14:36

Šapić: Grejna sezona počinje na vreme, ne moramo da brinemo o energentima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šapić: Grejna sezona počinje na vreme, ne moramo da brinemo o energentima

Foto: TANJUG/SEKRETARIJAT ZA INFORMISANJE GRADA BEOGRADA

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da nova grejna sezona počinje na vreme, a da je država vođena stabilnom politikom, po pitanju energenata u stabilnoj i sigurnoj situaciji.

Nakon popisivanja ugovora o projektu izgradnje vangradskog toplovoda od Obrenovca do Novog Beograda sa JKP Beogradske elektrane i kompanijom "Power Construction Corporation of China", gradonačelnik je istakao da je da prošle godine iskorišćena visoka temperetura i lepo vreme, kao i da je početak grejenje zbog toga pomereno.

"Lepo vreme će stedeti toplotu", naglasio je Šapić.

Izgradnjom toplovoda od TO Obrenovac Beograd postaje energetski nezavisan

Aleksandar Šapić je rekao danas, posle potpisivanja aneksa ugovora o projektu izgradnje vangradskog toplovoda od Obrenovca do Novog Beograda, da veruje da će za dve godine Beograd dobiti potpunu nezavisnost, stabilnost i sigurnost po pitanju grejanja. 

"Nećemo zavisiti od drugih. Sami ćemo proizvoditi toplotnu energiju i imaćemo direktnu povezanost sa termoelektranom u Obrenovcu, zahvaljujući kojoj ćemo imati dovoljno energije da i po najvećoj zimi možemo da grejemo više od polovine Novog Beograda", rekao je Šapić.

Gradonačelnik je potpisao ugovor o izgradnji toplovoda sa JKP Beogradske elektrane i kompanijom "Power Construction Corporation of Ćina".