13. novembar 2023 08:48

Dr Vlado Batnožić: U Zavodu smanjena cena lekarskog pregleda za vozače

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dr Vlado Batnožić: U Zavodu smanjena cena lekarskog pregleda za vozače

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Povodom lekarske slave Sveti Vrači koja se obeležava sutra, Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Železnice Srbije u Beogradu umanjio je cenu lekarskih pregleda za vozače starije od 65 godina za 15 posto, a u subotu 18. novembra organizuje besplatne preventivne stomatološke preglede uz skidanje kamenca.

"Povodom obeležavanja Zavodske slave Sveti Kozma i Damjan, poznatije kao Sveti Vrači, u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika 'Železnice Srbije' u Savskoj 23, odobren je popust za lekarski pregled za vozače starije od 65 godina sa opštine Savski venac. Umesto 2.100 dinata, lekarski pregled koštaće 1.800 dinara", izjavio je danas Tanjugu prim.dr Vlado Batnožić, direktor Zavoda za zdravstvenu zašitu radnika “Železnice Srbije”.

"Svi zainteresovani vozači koji hoće da produže svoju vozačku dozvolu, moraju da izvrše kompletan lekarski pregled kako bi svoju dozvolu produžili do pet godina, zavisno od zdravstvene sposobnosti", rekao je dr Batnožić.

Kako je naveo, lekarski pregled je ozbiljan i obuhvata, pored popunjavanja izjava o trenutnim bolestima ili povredama, i pregled neurologa, oftalmologa, psihologa i završni pregled specijaliste medicine rada.

"Samo sa tako dobijenim uverenjem se može produžiti vozačka dozvola", rekao je dr Batnožić.

Druga usluga je, napominje, pregled stomatologa sa uslugom uklanjanja kamenca.

"Prevencija u stomatologiji se bavi sprečavanjem nastanka oboljenja desni i zuba. Važno je da građani brinu o svojim zubima, da ih sačuvaju sto duže, da pobede strah koji većina ima od zubara i da redovnom higijenom uz redovne kontrole brinu o svojim zubima", rekao je dr Batnožić.

Prijave počinju danas na broj telefona 3611-581, a stomatološki pregledi će biti obavljeni18. novembra od 7 do 14 časova na adresi Savska 23".