15. novembar 2023 10:06

Kućica zdravlja na Čukarici: Za sat vremena pregledano 300 pacijenata

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kućica zdravlja na Čukarici: Za sat vremena pregledano 300 pacijenata

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - U Kućici zdravlja, koja je postavljena na platou ispred Mesne zajednice Železnik, danas se očekuje najveći broj pregleda, jer je današnji dan posvećen penzionerima.

Za prvih sat vremena obavljeno je 300 pregleda, a radno vreme Kućice zdravlja na Čukarici je od 8 do 15 časova, izjavila je za Tanjug dr Dragana Petrović, načelnica radiologije u Domu zdravlja "Dr Simo Milošević" u Železniku.

"Naša Kuća zdravlja nalazi se na adresi Darinke Radović i biće u Železniku postavljena do kraja nedelje kako bi građani mogi da obave besplatne preventivne preglede bez čekanja i zakazivanja", rekla je dr Petrović.

Dodala je da je današnji dan samo simbolično nazvan Dan za penzionere, a inače cele nedelje, od ponedeljka do petka, traju pregledi najstarijih sugrađana.

"Vikend smo opredelili za pedijatriju i za ginekologiju imajući u vidu da deca idu u školu, pa ne mogu tek tako da dođu na pregled, da takođe možda zaposlene žene ne mogu u toku radnog dana", rekla je dr Petrović.

Objasnila je da se danas za penzionere radi pravilno uzimanje terapije, merenje telesne mase i određivanje BMI, merenje krvnog pritiska i šećera u krvi, tumačenje laboratorijskih analiza, a daju im se i saveti o pravilnoj ishrani i ultrazvuk abdomena.

"U našem Domu zdravlja leči se preko 180.000 građana, konkretno ovde u Železniku gravitira oko 30.000 građana. Trenutno je u toku rekonstrukcija našeg Doma zdravlja Žeznik i zato je bitno da ovde budu pregledi", rekla je dr Petrović.

Prema njenim rečima, interesovanje je ogromno, na stotine ljudi je pregledano, a danas se očekuje najveći broj pregleda.

"Za prvih sat vremena pregledali smo 300 pacijenata", rekla je dr Petrović.