5. decembar 2023 15:15

Posađeno 40 novih sadnica na zelenim površinama vrtića Savskog venca

Izvor: TANJUG

podeli vest

Posađeno 40 novih sadnica na zelenim površinama vrtića Savskog venca

Foto: Shutterstock.com/Tminaz, ilustracija

BEOGRAD - U okviru akcije "Za zeleniji Savski venac" predsednik opštine Miloš Vidović i opštinsko rukovodstvo zajedno sa mališanima posadili su danas više od 40 stabala drveća na zelenoj površini vrtića "Carica Milica", "Princeza Olivera", "Venčić" i "Anđelak", kao i na unutarblokovskom prostoru između zgrada u Ulici Birčaninova broj 16.

Vidović je istakao da je ovo samo jedna u nizu akcija u okviru zelenih projekata koji se sprovode na Savskom vencu, kako bi zaštita životne sredine bila od neprocenjivog značaja za unapređenje lokalne zajednice, navodi se u saopštenju Gradske opštine Savski venac.

"Svakim pošumljavanjem trasiramo dobru budućnost za našu opštinu, a za dobrobit sadašnjih i budućih generacija nastavićemo da sprovodimo aktivnosti koje daju rezultate i doprinose očuvanju i unapređenju kvaliteta života", izjavio je Vidović.

On je izrazio zadovoljstvo što je Savski venac u proteklom periodu postao prava zelena oaza bogatija za veliki broj stabala drveća i zelenih površina.

Akciju pošumljavanja Opština sprovodi u kontinuitetu čime još više osnažuje saradnju sa Predškolskom ustanovom "Savski venac", u čijem sastavu su ovi vrtići, sve u cilju podizanja ekološke svesti kod dece i poboljšanja kvaliteta vazduha.

Od danas je zelena površina na teritoriji Savskog venca oplemenjena novim sadnicama breze, japanske trešnje, platana, srebrne jele, katalpe, a takođe tuja smaragd i krimson king pronašli su svoje mesto na ovim lokalitetima.

U saopštenju se navodi da je Opština Savski venac prepoznala značaj ekologije i pokazala brojnim projektima da je ekološki odgovorna opština koja brine o očuvanju prirode i zaštite svoje okoline.

"Kada je oblast ekologije u pitanju, u planu je da i za narednu godinu opredelimo značajna sredstva u budžetu i svakodnevno dajemo doprinos i budemo primer ostalima u realizaciji ekoloških projekata", poručio je Vidović i naglasio da svi treba da se ujedinimo oko zajedničkog cilja očuvanja prirode i zajedno gradimo jedno zdravije društvo.