28. decembar 2023 12:25

U Starom dvoru održana svečanost povodom uručenja materijalne podrške roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/BEOINFO

BEOGRAD - U Starom dvoru danas je održana svečanost povodom uručenja materijalne podrške roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca.

Grad Beograd tradicionalno u mesecu decembru pruža ovu vrstu finansijske podrške, a u 2023. godini iz gradskog budžeta u ove svrhe izdvojeno je 19.429.822,50 dinara.

Service Photo Gallery

Tim povodom, predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je da ne postoje lepši momenti od onih kada je sve puno dece i kada sve odiše tom najlepšom mogućom dečjom energijom.

"Da budete svi živi i zdravi, da vam deca budu dobro i da se u nekim budućim danima ponovno srećemo. Nadam se i verujem, bez obzira gde budem bio, da ću nekog od vas negde u nekoj prilici da sretnem kao prave, uspešne ljude na kojima se gradi ova zemlja", istakao je Šapić.

Kada je reč o konkretnim iznosima materijalne pomoći, roditelji dece predškolskog uzrasta dobijaju jednu prosečnu zaradu isplaćenu u Beogradu u septembru mesecu, odnosno 108.985 dinara.

Roditelji dece osnovaca dobijaju dve prosečne zarade isplaćene u Beogradu u septembru, odnosno 217.970 dinara, a roditelji dece srednjoškolaca dobijaju tri prosečne zarade isplaćene u Beogradu u septembru, odnosno 326.955 dinara.

Iz Grada Beograda podsećaju da je, prema evidenciji Gradskog centra za socijalni rad, u Beogradu ove godine evidentirano 88 porodica sa trojkama, odnosno ukupno 264 dece.

Četvorki ima u dve porodice, odnosno ukupno osmoro dece, a duplih blizanaca ima u 17 porodica tj. ukupno 68 dece.