18. januar 2024 08:58

Kovačević: Radovi u Glavnoj ulici u Zemunu biće završeni u prvoj polovini februara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kovačević: Radovi u Glavnoj ulici u Zemunu biće završeni u prvoj polovini februara

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević izjavio je danas da će radovi u Glavnoj ulici u Zemunu biti završeni pre polovine februara, kada je prvobitno planirano da budu gotovi, a da će u petak Bogojavljenskom litijom biti simbolično otvoren na potezu od Karamatine do Gospodske ulice.

Kovačević je za K1 pojasnio da će sve biti završeno pre polovine februara, kada prvobitno planirano da budu završeni, a da, kada je reč o radovima, preostalo da se završi još nekoliko "sitnih i krupnih stvari".

"Ono što je ostalo još da uradimo jesu te neke sitnice vezane za kocku, trotoare i tako dalje. I od krupnih stvari, da tako kažem, jeste postavljanje završnog sloja asfalta. Za to nam je potrebno tri dana lepog vremena i temperatura iznad 10 stepeni. Videli ste u prvom delu od Avijatičarskog trga ovde do Zmaj Jovine da ljudi faktički čiste ulicu i pripremaju je upravo za te radove", rekao je on.

Kovačević je dodao da će ulica zvanično biti puštena u saobraćaj nekoliko dana nakon završetka svih radova i postavljanja sve vertikalne i horizontalne signalizacije.

"Da građani Zemuna mogu da je koriste na način da više ne trpe one gužve koje smo imali. Pogotovo u delu kad smo imali radove na ćošku Karamatine, Cara Dušana i Glavne ulice. Dve nedelje to su bile paklene gužve u Zemunu. Sve ovo drugo smo nekako pregurali tako da se nadam da će sve to biti u funkciji", rekao je predsednik opštine Zemun.

Kako kaže, jedan od razloga zbog čega su radovi trajali skoro devet meseci, jeste to što je pornađeno "obilje stvari neevidentiranih u katastru".

"Zato što ona nikad nije temeljno rekonstruisana. Ovaj put je obuhvaćena od zida do zida, znači rekonstruisani su i trotoari, smanjeni su neki pešački prelazi. Imali smo situaciju pred Bežanijskom ulicom da imamo dva pešačka prelaza na vrlo maloj raskrsnici i na vrlo malom rastojanju. Isto tako, imali smo i kod Gospodske ulice. Tako da smo sve te stvari morali uklopiti da bi saobraćaj brže proticao glavnom ulicom", objasnio je on.

On je dodao da je u Zemunu potrebno rekonstruisati i druge ulice, ali da je cilj da ova opština zadrži duh "starinskog grada koji ima svoju dušu".

"Kao i da te neke stare stvari koje smo olako zaboravili obnovimo, da ih osvežimo i da zaista bude jedna od top destinacija za turiste koji dolaze da posete Beograd u celini, da oni izdvoje posebno barem jedan dan za Zemun", rekao je on.