24. januar 2024 10:34

Čaušić: Lokalizovan požar u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Čaušić: Lokalizovan požar u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu

Foto: TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

BEOGRAD - Načelnik službe za vanredne situacije Luka Čaušić izjavio je danas da je požar u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu u Bloku 70 lokalizovan.

Čaušić je ranije rekao za Tanjug da je sreća što nema žrtava i povređenih, kao i da su vatrogasne službe uspele da spreče širenje požara na lokale iza centra.

Na gašenju požara koji je izbio u Kineskom tržnom centru u Bloku 70 na Novom Beogradu učestvovalo je 76 vatrogasaca - spasilaca sa 25 vozila, a angažovani su i pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva Matica Zemun, četvoro dobrovoljnih vatrogasaca sa jednim vozilom, kao i autocisterne Gradske čistoće i Vodovoda.

U gašenju požara učestvovale su ekipe i vozila iz vatrogasno spasilačkih jedinica Novi Beograd, Zemun, Košutnjak, Voždovac i Zvezdara, a na terenu je i ekipa Hitne pomoći.

Čaušić je rekao i da će se uzrok izbijanja požara znati nakon gašenja, kada nadležne službe obave uviđaj.

Kineski ambasador: Ovo je tužan trenutak

Ambasador Kine u Beogradu Li Ming stigao je danas na Novi Beograd do Kineskog tržnog centra u Bloku 70 gde je izbio požar, i gde ga je načelnik sektora za vanredne situacije Luka Čaušić obavestio o gašenju požara.

Tom prilikom kineski ambasador se zahvalio vlastima u Srbiji na brzoj intervenciji i istakoa da je ovo tužan trenutak.

On je rekao da će ambasada izdati saopštenje kada se sve završi.