1. mart 2024 10:16

Učenici Dvanaeste beogradske gimnazije pripremili humanitarnu predstavu za porodicu Pindović

Izvor: TANJUG

podeli vest

Učenici Dvanaeste beogradske gimnazije pripremili humanitarnu predstavu za porodicu Pindović

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Učenici Dvanaeste beogradske gimnazije u saradnju sa Gradskom opštinom Voždovac organizuju humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za petočlanu porodicu Pindović kojoj je vatrena stihija početkom godine u potpunosti uništila dom.

U okviru akcije, humanitarna predstava "Don Žuan" biće izvedena 3. marta u sali voždovačkog centra "Šumice".

 

Direktorka Dvanaeste beogradske gimnazije Svetlana Miljenović izjavila je za Tanjug da je pozorišnu predstavu "Don Žuan" pripremila dramska sekcija Dvanaeste beogradske gimanzije i da je zakazana za 3. mart u 20 časova u voždovačkom centru „Šumice”, sa ciljem da se prikupe sredstva za porodicu Pindović kojoj je požar uništio dom.

"Reč je i o bivšem učeniku naše škole", navela je Miljenović, dodajući da grupa entuzijastičnih gimnazijalaca donosi savremenu verziju jedne od najpoznatijih predstava o najbezobzirnijem ljubavniku svih vremena, po tekstu Žan Batist Poklen Molijera koji datira iz 17. veka.

"Ulaznice za predstavu koštaju 500 dinara i pozivamo vas da dođete u što većem broju kako bismo porodici Pindović pomogli da osposobe životni prostor i krov nad glavom, kako bi nastavili život dalje, neophodno je da se svi odazovemo pozivu u pomoć", rekla je Miljenović.