6. april 2024 13:18

Vučić dao potpis podrške listi SNS: Beograd mora da bude na pravom putu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić dao potpis podrške listi SNS: Beograd mora da bude na pravom putu

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srbije i član Predsedništva SNS Aleksandar Vučić dao je danas u Zemunu potpis podrške listi naprednjaka i koalicionih partnera za beogradske izbore "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" i poručio da Beograd mora da bude na pravom putu.

"Govorili smo o ključnim stvarima za budućnost Srbije i nisam siguran da bez obzira koliko o tome govorili da je moguće da svi razumeju u kakvoj poziciji se nalaze Srbi, Evropa i svet", rekao je Vučić koga je dočekao veliki broj članova stranke i građani.

Istakao je da je pozicija Srbije u nekim stvarima bolja, a u nekim teža, ali nam je potrebno jedinstvo i da budemo što stabilniji i čvršći.

"Pred nama su ne laki dani i po pitanju odluka u vezi sa članstvom Prištine u Savetu Evrope do UN, žestokih pritisaka iz regiona, Evrope i sveta, ali zemlja mora da se razvija i ide napred. To nije pitanje partijskih sujeta i razlika već da li možemo nešto da uradimo za našu zemlju. Beograd je važan deo naše zemlje i u njemu živi 23 odsto stanovnika Srbije i on je privredni motor Srbije i mora Begorad da bude na dobrom putu. Tu imamo fantastične projekte, u Beogradu, od Ekspa, metroa, obilaznice oko Beograda, najvećih bolnica, domova zdravlja u celoj zemlji, Beograda na vodi, muzeja i mnogo toga treba tu da se radi da bi zemlja mogla da ide napred", rekao je Vučić.

Istakao je da je zato važano da se dobije podrška građana za razvoj Beograda. Kaže da je sve formalnosti oko potpisa za listu završio u stranačkim prostorijama i da je u Zemun došao da bi dao podršku.

Vučić je rekao da se lista zove Aleksandar Vučić - Beograd sutra, što je kraći naziv, a da posle njega ide Ivica Dačić i svi ostali lideri. "Milica i Miloš su tu negde pri kraju", rekao je Vučić i dodao da Ivica Dačić uvek mora da ide na prvo mesto.