8. april 2024 09:49

Šapić: Srbi i Rusi su se u istoriji međusobno uvek bratski pomagali

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šapić: Srbi i Rusi su se u istoriji međusobno uvek bratski pomagali

Foto: TANJUG/STR

BEOGRAD - Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je Srbija daleko manje snažna u odnosu na Rusiju od pre 25 godina, pa joj nije uvela sankcije poštujući bratske i tradicionalne odnose.

On je za tv Informer, povodom izjave ruskog predsednika Vladimira Putina da Rusija pre 25 godina, kada je počela NATO agresija na SRJ, nije bila dovoljno snažna kao i da tada nije postojao jasan sporazum između Srbije i Rusije rekao da sporazum ni danas ne postoji, ali da Srbija nije uvela sankcije Rusiji.

"To nije ekonomsko pitanje, to je čisto političko pitanje i mi debelo trpimo zbog toga", rekao je Šapić, objavljeno je na Instagramu "gradonačelnikbg".

On je podsetio da nije postojao sporazum između Srbije i Rusije ni kad je Rusija ušla u Prvi svetski rat zbog nas, pa je ušla.

"Razumeli smo šta je Putin nama tom prilikom hteo da kaže, i mi smo mu zahvalni, puno stvari je Rusija uradila za nas, pa zahvaljujući Ruskoj Federaciji nije doneta rezolucija o genocidu u Savetu bezbednosti koju je 2015. godine predložila Velika Britanija. Mi se nikad nećemo odreći naših bratskih, prijateljskih odnosa sa ruskim narodom. I znamo da oni gledaju svoje interese, i to je u redu, kao što je u redu da i mi gledamo naše, ali i to nam je još jedan pokazatelj da moramo da vodimo računa o sebi i da zato nećemo da zatvaramo odnose sa Istokom i sa Rusima samo zato što nam je neko to sa Zapada naredio", rekao je Šapić.

Dodao je da isto tako kad nam se kaže da nije bilo tu sporazuma, onda da znamo da pošto ni danas nema nikakvog vojnog sporazuma, da moramo da se "uzdamo u se i u svoje kljuse" i vodimo računa o sebi, svom narodu i svojoj državi.