8. april 2024 10:13

Parking servis: Počela nova sezona besplatnog iznajmljivanja bicikala

Izvor: TANJUG

podeli vest

Parking servis: Počela nova sezona besplatnog iznajmljivanja bicikala

Foto: Tanjug video, arhiva

BEOGRAD - Počela je 13. sezona akcije „Parkiraj i bicikliraj“ u okviru koje korisnici parkirališta "Parking servisa“ mogu besplatno da iznajme bicikle a za ovu sezonu je prema rečima Dragane Brdar iz Parking servisa obezbeđeno 190 novih bicikala, tako da će im na raspolaganju biti skoro 700 bicikala.

“U okviru ove akcije, vozači koji parkiraju automobile na parkiralištima Ada Ciganlija i Milan Gale Muškatirović, kao i u garažama Obilićev venac, Zeleni venac i Masarikova, mogu na besplatno korišćenje da preuzmu dva bicikla za odrasle i dva dečja bicikla”, rekla je Brdar.

Prema njenim rečima, Parking servis iz godine u godinu osvežava i proširuje ponudu bicikala, pa je za novu sezonu akcije nabavljen tzv. gradski bicikl, za vožnju po tvrdoj podlozi.

"Novi bicikli imaju korpu i spuštenu središnju šipku, što će posebno odgovarati početnicima”, rekla je Brdar i dodala da je osim nekoliko modela klasičnih bicikala, vozačima od prošle godine na raspolaganju i dvotočkaš, opremljen sedmostepenim menjačem i širokim gumama, za vožnju po zahtevnijim podlogama, poput peska i šljunka.

U prethodnoj sezoni bicikle „Parking servisa“ vozilo je oko 70.000 korisnika a najveći broj bicikala građanima je na raspolaganju na parkiralištu Ade Ciganlije, gde celodnevno parkiranje košta 150 dinara.

Bicikli mogu da se iznajme samo uz ličnu kartu, svakog dana od 9 do 21 čas a plaća se samo redovna cena parkiranja vozila.