23. maj 2024 10:42

Šapić: Verujem da će nam Beograđani omogućiti da nastavimo da radimo započeto

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šapić: Verujem da će nam Beograđani omogućiti da nastavimo da radimo započeto

Foto: TANJUG/BEOINFO

BEOGRAD - Kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da veruje da će sve što je urađeno u prethodnom periodu Beograđani prepoznati i glasanjem na predstojećim lokalnim izborima omogućiti nastavak započetih projekata i rada dosadašnje gradske vlasti.

Govoreći o planovima za naredne godine ako bude izabran za gradonačelnika, Šapić je u intervjuu za NIN istakao da je "u toku najveći kapitalni projekat u Srbiji posle II svetskog rata - metro", zatim najveća nabavka vozila za gradski prevoz u istoriji Beograda.

"Očekujem da se oko 700 novih vozila od jeseni i zime pojavi na ulicama", rekao je Šapić.

Povodom svoje nedavne izjave da bi Kuću cveća u kojoj je sahranjen Josip Broz Tito i Muzej Jugoslavije trebalo izmestiti, rekao je da se tu radi o simboličnoj stvari i da Broz ne bi trebalo da počiva tamo gde je sada.

"Da li će biti na nekom drugom groblju, da li će biti vraćen u Kumrovec, da li će ga preuzeti Sarajevo...Pa Zoran Đinđić je, na koga se pozivaju danas ti koji meni zameraju, sa zgrade u kojoj sad sedimo skinuo petokraku. Kao gradonačelnik ću pokrenuti inicijativu da se otvori širi društveni dijalog da se izjasnimo kao društvo. Da li želimo da zaista završimo za po Srbe pogubnim komunizmom, titoizmom ili ne", rekao je Šapić.

On takođe kaže da je Srpska napredna stranka (SNS) najbolje što danas postoji na političkoj sceni kod nas i da je sa svojom strankom prešao u SNS misleći da će tako doći u priliku u kojoj je danas, a to je da vodi Beograd.

"Uz sve svoje mane koje ume da nosi tako velika stranka,SNS je danas najbolje za Srbiju od svega ponuđenog", rekao je Šapić.

Odgovarajući na pitanje da li očekuje da će kao kandidat SNS-a posle izbora u Beogradu moći da formira vlast, Šapić je rekao da će to pokazati rezultati, da neka očekivanja ima ali da ne voli da licitira no da svakako veruje da će "sve što je urađeno u prethodnom periodu Beograđani prepoznati" i omogućiti im da nastave da rade ono što su započeli.

Istakao je da se izbori ponavljaju zato što se nije došlo do skupštinske većine.

"Nismo želeli većinu bez potpunog legitimiteta, iako smo imali većinu koja je bila spremna da podrži našu politiku. I to je završena priča", rekao je Šapić.

Govoreći o tome da li je potrebno da predsednik Srbije vodi kampanju za lokalne izbore, istakao je da koliko on prati politiku nikada manje jedan predsednik nije učestvovao u kampanji, pa ni Aleksandar Vučić nije manje učestvovao u bilo kojoj kampanji od ove.

"Predsednici su i ranije bili nosioci raznih lista, pa i lokalnih. Zakonski je dozvoljeno. E sad, da li je to bilo neophodno, to je bila odluka stranke a Aleksandar Vučić se saglasio. On je svakako najuticajnija i najautoritativnija ličnost u državi. I odluka stranke je da je to politčki isplativije", naveo je on.