19. januar 2023 15:21

Zorica i Dušan prvi došli do krsta u Zemunu, u toku i humanitarna akcija

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zorica i Dušan prvi došli do krsta u Zemunu, u toku i humanitarna akcija

Foto: TANJUG/BEOINFO

BEOGRAD - Dušan Novaković i Zorica Anastasijević najbrže su doplivali do Časnog krsta u Zemunu gde je u okviru "Bogojavljenskog plivanja" u toku i humanitarna akcija.

Dogadjaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Savić i član Gradskog veća Boris Bursać koji je rekao da ga kao Krajišnika posebno raduje što se ovogodišnje svetkovanje posvećuje srpskom geniju iz Krajine - Nikoli Tesli.

 

"Kao Srbinu drago mi je što vidim da je danas veliki broj građana jedinstven u veri i radosti praznika, jačajući tako osećaj pripadnosti i zajedništva. Na današnji dan setimo se i pomolimo za naše sestre i braću u otadžbini i rasejanju, gde god da žive pravoslavni Srbi, a posebno za one na Kosovu i Metohiji", rekao je on, saopsstio je gradski Sekretarijat za informisanjel.

 

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević je čestitao svim učesnicima i zahvalio im se na čuvanju pravoslavnih običaja.

U okviru "Bogojavljenskog plivanja" sprovodi se i humanitarna akcija za tridesetčetvorogodišnjeg Ivana Spasojevića kako bi se povećala baza donatora matičnih ćelija pa u prostorijama škole „Lazar Savatić” humani ljudi daju uzorak krvi i tako postaju deo veoma značajnog Nacionalnog registra davalaca matičnih ćelija.

 

Tako spašavaju život Spasojeviću ali i svima kojima su u lečenju neophodne matične ćelije.