31. januar 2023 11:29

"Er Srbija" od 15. maja uvodi direktne letove do Kaira

Izvor: TANJUG

podeli vest

"Er Srbija" od 15. maja uvodi direktne letove do Kaira

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ, ilustracija

BEOGRAD - "Er Srbija" od 15. maja 2023. godine uspostavlja direktne letove između Beograda i Kaira.

Avioni srpske nacionalne aviokompanije će do egipatske prestonice leteti tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, srede i petka, dok će se letovi iz Kaira do Beograda realizovati utorkom, četvrtkom i subotom.

Na ovoj ruti leteće avioni tipa erbas A319, navodi se u saopštenju.

Avio-karte su već u prodaji, po ceni počev od 183 evra po smeru u ekonomskoj klasi, sa uključenim svim pripadajućim taksama.

"Kultura i istorija Egipta privlače veliku pažnju turista širom sveta, a specifična klima učinila je zemlju faraona atraktivnom tokom čitave godine. Prateći potrebe putnika u Srbiji, ali i u širem regionu Balkana, odlučili smo da uvedemo redovnu direktnu liniju između Beograda i Kaira", izjavio je Boško Rupić, direktor komercijale i strategije Er Srbije.

"Letove do glavnog grada Egipta naša kompanija je obavljala od leta 2019. godine i drago nam je što ćemo sada biti u prilici da ponovo spojimo dve prijateljske zemlje", dodao je on.

Uvođenjem direktnih letova do Kaira, putnicima koji lete iz tog grada preko Beograda dostupne su dobre avio-veze do Amsterdama, Berlina, Barija, Pariza, Diseldorfa, Rima, Londona, Ljubljane, Madrida, Milana, Praga, Tivta, Beča, Ciriha, Zagreba i mnogih drugih destinacija u mreži Er Srbije, navodi se u saopštenju.