14. februar 2023 11:08

Er Srbija od 15. aprila uvodi liniju do Lisabona

Izvor: TANJUG

podeli vest

Er Srbija od 15. aprila uvodi liniju do Lisabona

Foto: Air Serbia

BEOGRAD - Kompanija Er Srbija uspostaviće od 15. aprila direktne letove između Beograda i Lisabona, a karte su već u prodaji po početnoj ceni od 85 evra po smeru u ekonomskoj klasi.

Srpska nacionalna avio-kompanija će do glavnog grada Portugala saobraćati dva puta nedeljno, utorkom i subotom, a letovi između beogradskog i aerodroma Humberto Delgado obavljaće se avionima erbas A319 iz flote Er Srbije, navodi se u saopštenju kompanije.

Direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Boško Rupić rekao je da postoji veliko interesovanje za uspostavljanje letova između Beograda i Lisabona i najavio da će Er Srbija u aprilu po prvi put poleteti ka Portugalu.

"Verujem da će ta vest obradovati putnike. Dodavanjem Lisabona u našu mrežu destinacija, otvaramo vrata prestonice Portugala u kojoj sunce u proseku sija 290 dana u godini, a temperatura retko pada ispod 15 stepeni", rekao je Rupić.

Kako se navodi, Er Srbija putnicima pruža dobru povezanost iz Lisabona, preko Beograda do Atine, Larnake, Istanbula, Ciriha, Podgorice, Bukurešta, Skoplja, Ohrida, Soluna, Sofije, Budimpešte, Beča, Zagreba, Tivta, Tirane, Ljubljane, Sarajeva i drugih gradova u mreži, istaknuto je u saopštenju.