18. mart 2023 11:21

Zoran Đorđević: Radimo na transformaciji Pošte Srbije u akcionarsko društvo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zoran Đorđević: Radimo na transformaciji Pošte Srbije u akcionarsko društvo

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Vršilac dužnosti Pošte Srbije Zoran Đrđević izjavio je da su toku pripreme za transformaciju Pošte Srbije u akcionarsko društvo i da se radna grupa bavi optimizacijom svih poslovnih procesa Pošte.

"Vlada Srbije je osnovala radnu grupu koja radi zajedno sa nama, pošto imamo i radne grupe u okviru Pošte Srbije. Mi prvenstveno želimo da ubrzamo i racionalizujemo naše poslovne procese. Potrebno je da utvrdimo kako i u kom pravcu će ići transformacija", rekao je Đorđević Tanjugu.

Istakao je da će pošte biti otvaranje širom Srbije u manjim mestima, kao i da je zajednička ideja Pošte i  predsednika Aleksandra Vučića da u svakom mestu građanima bude dostupna usluga pošte. 

Nova Pošta u Nemanjinoj biće "pošta budućnosti"

Nova Pošta na uglu Nemanjine i Sarajevske ulice planirano je da bude otvorena ove godine i u prostoru od 900 metara kvadratnih biće napravljen moderni hab, koji će biti reprezentativni primer toga kako će sve velike pošte u Srbiji izgledati u budućnosti, izjavio je vd. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević.

"To je jedan potpuno novi koncept, videćete kako će izgledati. Ideja je da sve buduće pošte budu otvarane po tom konceptu - da budu najbolje iskorišćene i pruže najbolju uslugu građanima", rekao je Đorđević za Tanjug.

Zgrada pošte u Savskoj ulici je predata državi, ali se tu trenutno i dalje nalaze šalteri Pošte Srbije, ali i MUP-a, pošto se zgrada MUP-a u Savskoj ulici renovira.