23. novembar 2023 17:06

AIK Banka uvela prve humanitarne bankomate

Izvor: TANJUG

podeli vest

AIK Banka uvela prve humanitarne bankomate

Foto: Shutterstock.com/BalkansCat, ilustracija

BEOGRAD -

Bankomati AIK Banke su od danas prvi bankomati u Srbiji na kojima svi klijenti banke uz već uobičajene uplate i isplate novca, mogu da uplate donaciju humanitarnoj organizaciji SOS Dečija sela Srbija.

Kako se navodi u saopštenju, ovom novom uslugom na svojim bankomatima, AIK Banka je nastavila da pruža podršku radu ove humanitarne organizacije.

Dodaje se da će građani na čak 60 modernih i multifunkcionalnih humanitarnih bankomata moći direktno da doniraju 100 dinara.

Predsednica Izvršnog odbora AIK Banke Jelena Galić kazala je da je ova nova usluga jedan od koraka koje ta banka preduzima kako bi osnažila porodice i podigla svest o važnosti solidarnosti, ali i pozvala zajednicu da deci i porodicama koje se suočavaju sa brojnim rizicima ulepša detinjstvo i omogući bolje i perspektivnije sutra.

"Solidarnost nije samo vrlina, već moralna i ljudska dužnost. Kada pružimo ruku onima koji su najranjiviji, pružamo ruku boljoj i plemenitijoj budućnosti svih nas. U sredini u kojoj brinemo jedni o drugima, gradimo poverenje i imamo šansu da rastemo i kao kompanija i kao ljudi", kazala je ona.

U saopštenju se navodi da su SOS Dečija sela Srbija jedna od najvećih humanitarnih organizacija u zemlji i da će se donacije prikupljene kroz ovu inicijativu koristiti za podršku programima i uslugama ove organizacije i unapređenje života dece, mladih i porodica u riziku.

Dodaje se da je nacionalna direktorka Fondacije SOS Dečija sela Srbija Vesna Mraković kazala da se u svetu brzih i čestih promena, ne sme zaboraviti da je humanost osnova boljeg društva i temelj svakog napretka.

"Zahvalni smo AIK Banci, našim dugogodišnjim partnerima na podršci i realizaciji ove inovativne ideje. Inicijativa AIK Banke je podsetnik koliko je važno da budemo saosećajni i solidarni jedni prema drugima", kazala je ona.