27. decembar 2023 19:36

NLB Grupa i NLB Komercijalna banka donirale 300.000 evra humanitarnim organizacijama

Izvor: TANJUG

podeli vest

NLB Grupa i NLB Komercijalna banka donirale 300.000 evra humanitarnim organizacijama

Foto: Marko Petrović

BEOGRAD - NLB Grupa i NLB Komercijalna banka donirali su u humanitarnoj akciji 300.000 evra za unapređenje života porodice, dece i starijih osoba u Srbiji.

Donacija je ravnomerno raspoređena na iznose koji služe daljem radu Nordeus fondacije, Centra za pozitivan razvoj dece i omladine, Centra Zvezda i udruženjima Evo ruka i Dečje srce.

"Ovogodišnju donaciju smo namenili organizacijama koje osnažuju sam stub našeg društva, radeći na unapređenju uslova za život porodica, dece i starijih osoba. Ulaganje u njih i njihov posvećen rad je najsigurnija investicija u održivu budućnost svih nas“, istakao je predsednik Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke Vlastimir Vuković.

Predsednica udruženja Evo ruka Ana Knežević, naglasila je da je podrška i donacija NLB Komercijalne banke od najvećeg značaja za njihovu misiju i dostizanje vizije društva jednakih šansi, navodi se u saopštenju NLB Komercijalne banke.

Tatjana Dražilović je ispred organizacije Centar Zvezda navela da će sredstva iz donacije preusmeriti za kupovinu seoskog imanja, na kojem će mladi iz njihovog programa "Kuća mogućnosti“ moći da započnu sopstvenu proizvodnju hrane, ali i da se druže i bolje upoznaju.

Proizvodnja hrane će omogućiti samoodrživost programa zbrinjavanja mladih bez adekvatnog roditeljskog staranja u Kućama mogućnosti.

"Zahvaljujući podršci NLB Grupe i NLB Komercijalne banke, moći ćemo da organizujemo niz besplatnih aktivnosti za decu i mlade: edukacije na temu tolerancije i rodne ravnopravnosti, radionice reciklaže i zaštite životne sredine, treninge Škola ličnog razvoja i Škola poslovnih veština, kao i da organizujemo turneju predstave nastale sa mladima bez roditeljskog staranja", rekla je izvršna direktorka Centra za pozitivan razvoj dece i omladine Lidija Bukvić-Branković.

Direktor Humanitarne organizacije Dečje srce, Goran Rojević, kazao je da će uz pomoć NLB Komercijalne banke pokrenuti još jedan kafe radni centar Zvuci srca u Pančevu, koji će mladim osobama sa smetnjama u razvoju omogući zaposlenje, a njihovim roditeljima pogled u sigurniju budućnost za svoju decu.

"Donacija će kroz projekat Fondacije u potpunosti biti uložena u škole, kroz izgradnju novih Mejkers labova, sadnju organskih bašti i opremanje različitim digitalnim alatima potrebnim za realizaciju jedinstvenog programa koji će spojiti gimnazije, poljoprivredne i tehničke srednje škole, omogućiti im da dele znanja i zajedno inoviraju“, izjavio je direktor strategije i razvoja Nordeus fondacije Miloš Đuričanin,

U okviru projekta "Svet pun srca je svet pun prilika", NLB Komercijalna banka je prošle godine donirala 40.000 evra humanitarnoj organizaciji SOS Dečija sela Srbija.

Pored donacije od 10.000 evra za rekonstrukciju i adaptaciju Roditeljske kuće u Beogradu Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR), banka je u 130 ekspozitura širom Srbije postavila i NURDOR kutije, kako bi omogućila i svojim klijentima da doniraju sredstva u iste svrhe.