30. januar 2024 12:19

AMS Osiguranje nudi putno zdravstveno osiguranje sa doplatom za ski rizik

Izvor: TANJUG

podeli vest

AMS Osiguranje nudi putno zdravstveno osiguranje sa doplatom za ski rizik

Foto: AMSS

BEOGRAD - AMS Osiguranje nudi putno zdravstveno osiguranje sa doplatom za ski rizik i podseća da tokom svake zimske sezone veliki broj povreda i preloma nastane zbog nepažnje skijaša.

"Da biste tokom celog zimovanja bili bezbrižni, obezbedite sebi polisu i to u samo nekoliko klikova na WEBSHOP-u AMS Osiguranja, jer ostvarujete popust od 30 odsto", saopštio je AMS Osiguranje.

Kako je navedeno, stručnjaci upozoravaju da zbog nepažnje svake zime veliki broj skijaša doživi ozbiljne povrede, neretko i opasne po život.

Zima je idealno godišnje doba za sve ljubitelje adrenalina i sportova na snegu, a ski sezona sada je u punom jeku.

Najpopularniji sport na snegu je skijanje za koje je i pored veštine i iskustva skijaša neophodan dodatni oprez.

Prema rečima stručnjaka, tokom svake zimske sezone veliki je broj povreda i preloma koji nastaju prevashodno zbog nepažnje skijaša.

"Bez obzira na to koliko znanja i iskustva imaju, skijaši neretko ne nose svu potrebnu zaštitnu opremu, odlaze na staze koje nisu u nivouu njihovog skijaškog iskustva I veštine, ili se na samoj stazi ne ponašaju u skladu sa pravilima. Zbog toga svake godine imamo veliki broj povreda, pa i onih veoma teških. Kako pokazuju podaci Gorske službe spasavanja, svake zimske sezone, na ski stazama u Srbiji imamo više od 1.000 povređenih skijaša, a najčešći uzrok su skijanje bez zagrevanja i korišćenje zastarele opreme", kaže instruktor skijanja Nikola Stanisavljević.

Ukoliko skijate u našoj zemlji, pokriveni ste zdravstvenim osiguranjem, ali u inostranstvu, osim povreda koje su svakako najveći problem, dodatna “glavobolja” je i veoma skupa zdravstvena nega koja vam je u tom slučaju neophodna, upozoravaju iz AMS Osiguranja.

Stručnjaci apeluju da se nosi kaciga i ostala adekvatna oprema, odaberu staze u skladu sa nivoom znanja skijaša, prilagodi brzina shodno očuvanosti staze kao i gužve na njoj, kao i da se pažljivo bira mesto za odmor na stazi i skloni sa strane tako da drugi skijaši imaju dovoljno prostora da prođu, zatim da se ne stoji na nepreglednim delovima staze i da se skijaši drže uređenih staza.

"Takođe, važno je naglasiti i to da je skijanje zahtevan sport koji iziskuje ozbiljnu fizičku pripremu i zato je neophodno da nekoliko nedelja pre odlaska na planinu trenirate i ojačate mišiće celog tela. Bilo da se odlučite da ove godine skijate na nekoj od planina u regionu, ili želite da iskusite čari najpopularnijih staza u Francuskoj, Austriji ili Švajcarskoj, potrebno vam je Putno zdravstveno osiguranje sa doplatom za ski rizik. Da biste tokom celog zimovanja bili bezbrižni, obezbedite sebi polisu i to u samo nekoliko klikova na WEBSHOP-u AMS Osiguranja, jer ostvarujete popust od 30 odsto", navodi se u saopštenju.