1. februar 2023 11:55

Vučić: Važan dan za Srbiju i Bugarsku i ceo region

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Važan dan za Srbiju i Bugarsku i ceo region

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

SOFIJA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je danas važan dan za Srbiju, Bugarsku i ceo region ukazujući da se nastavlja povezivanje dve države, dva naroda i ekonomije dve zemlje.

Vučić je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" postavio fotografiju sa sastanka sa predsednikom Republike Bugarske Rumenom Radevim i zahvalio mu se na trudu da zajedno izgrade bolju budućnost i najbolje moguće odnose.

 

"Važan dan za Srbiju i Bugarsku i ceo region. Nastavljamo povezivanje dve države, dva naroda i naših ekonomija. Novi gasni interkonektor doneće veću energetsku sigurnost za građane i šansu za nove investicije, a razgovarali smo i o drugim projektima koji su u planu", napisao je predsednik Srbije ispod fotografije.

Vučić u Bugarskoj obišao gradilište gde počinju radovi na gasnom interkonektoru

Predsednik Srbije obišao je danas gradilište u Kostinbrodu u blizini Sofije na kojem danas počinju radovi na izgradnji gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske na bugarskoj teritoriji.

 

Vučić je gradilište obišao zajedno sa predsednikom Bugarske Rumenom Radevim i primetio da će taj gas moći da ide u oba pravca, kao i da je Srbiji važnije da uvozi gas od Bugarske, nego da ga izvozi Bugarskoj.

Predsednik je kazao da je čuo od više eksperata da može da se koristi još dodatnih 10 odsto gasa koji se trenutno ne koristi.