6. februar 2023 14:14

Predsednik DRI: Zdravstvene ustanove imale niz propusta u poslovanju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predsednik DRI: Zdravstvene ustanove imale niz propusta u poslovanju

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Predsednik Državne revizorske institucije Duško Pejović rekao je danas da su u periodu od 2019. do 2021.

zdravstvene utanove imale niz propusta u poslovanju od kojih je izdvojio propust u fakturisanju pruženih usluga i neizvesnost naplate potraživanja starijih od tri godine.

 

Pejović je na konferenciji za novinare rekao da su potraživanja od Ministarstva zdravlja prema odgovorima koje je dostavila 31 zdravstvena ustanova za period od 2019. do 2021. godine isnosila 120 miliona dinara.

Gustina naseljenosti u Beogradu 10 puta veća nego na istoku i jugu SRB

Pejović je rekao da je DRI utvrdila da postoje istorijski razlozi za razlike u razvijenosti regiona u Srbiji i da je gustina naseljenosti u Beogradu čak 10 puta veća nego na istoku i jugu zemlje.

Pejović je na konferenciji za novinare rekao da su najrazvijeniji regioni Srbije Beograd i AP Vojvodina, te da je više od polovine zaposlenih u tim regionima, sa preko 66 odsto BDP-a ostvareno u ta dva regiona.

 

U periodu od 2011. do 2021. godine država je uložila više od 3.000 milijardi dinara za razvoj nerazvijenih područja, ali to nije bilo dovoljno, kaže Pejović i dodaje da to nije bilo dovoljno da se popravi demografska situacija u tim područjima.