8. februar 2023 13:09

Čadež: Poslovne aplikacije Vibera pomažu privredi i smanjuju joj troškove

Izvor: TANJUG

podeli vest

Čadež: Poslovne aplikacije Vibera pomažu privredi i smanjuju joj troškove

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Privredna komora Srbije (PKS) i Rakuten viber danas su predstavili nove poslovne aplikacije vibera, a predsednik PKS Marko Čadež je ocenio da je reč o servisima koji privredi Srbije pomažu da bude funkcionalnija, konkurentnija, da posluje bolje i najavio strateško partnerstvo PKS sa Rakuten viberom u stvaranju novih usluga.

“Na današnjem sastanku smo se dogovorili da budemo strateški partneri na razvijanju novih usluga pre svega za mala i srednja preduzeća. Na tome bi sa naše strane radio Centar za digitalnu transformaciju kroz koji je prošlo na hiljade kompanija i digitalizovalo svoje procese, a sada u saradnji sa viberom želimo da napravimo još veći iskorak“, rekao je Čadež.

 

On je istakao da su rešenja koja nudi viber velika pomoć svima koji se bave biznisom, jer omogućavaju bolju komunikaciju i sa dobavljačima i sa krajnjim potrošačima, kao i svim poslovnim partnerima.

"Uz njih privrednik može da integriše mnoge poslovne procese u jednu platformu čije je korišćenje jednostavno i da tako smanji svoje troškove što je za poslovanje najvažnije", naveo je on.

Viši direktor za razvoj na vodećim tržištima kompanije Rakuten viber Atanas Rajkov je rekao da se radi o aplikacijama "poslovni inboks" i "komercijalni nalozi" i istakao da viber u Srbiji već koristi oko milion korisnika.

"Osim personalnih radimo na razvijanju servisa za velika mala i srednja preduzeća, odnosno koriščenje vibera u poslovne svrhe. Tako aplikacija "poslovni inboks" služi da korisnici mogu na jednom mestu dobiti različite informacije poslovne prirode, mogu njima upravljati, tagovati ih, deliti sa drugim korisnicima i slično", rekao je Rajkov.

 

Kada je reč o drugoj aplikaciji odnosno "komercijalnom nalogu" objasnio je da će putem njega korisnici moći da na jednom mestu objedine sve poslovne i komercijalne informacije, da njima upravljaju, dele ih sa drugim biznisima i istakao da će se svi koji je budu koristili uveriti koliko je ona korisno sredstvo i alat za poslovanje Prema njegovim rečima, aplikacije vibera su bezbedne i sigurne, a testiranje poslovnih aplikacija rađeno u prethodna dva meseca je pokazalo da su korisnici veoma zadovoljni njihovim korišćenjem i izrazio nadu da će tako biti i u Srbiji. Iskustva korisnika, naglasio je Rajkov, biće dragocena za dalje usavršavanje ovih aplikacija.