14. februar 2023 16:47

Milan Đurić: Otvaranje fabrike "Kontinental Srbija" u Novom Sadu 23. februara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milan Đurić: Otvaranje fabrike "Kontinental Srbija" u Novom Sadu 23. februara

Foto: Tanjug video

NOVI SAD - Kompanija "Kontinental Srbija" (Continental Automotive Serbia) otvoriće 23. februara u Industrijskoj zoni Kać mega fabriku na 30.000 kvadratnih metara, u kojoj će se proizvoditi visoko tehnološka rešenja za ekrane za unutrašnjost vozila, najavljeno je danas na sastanku gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića sa predstavnicima kompanije.

Đurić je izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja nove fabrike i istakao da je Grad Novi Sad u opremanje te radne zone do sada opredelio preko 1,4 milijardi dinara.

"Grad Novi Sad ulaže značajna sredstva za infrastrukturno opremanje industrijskih zona, radi stvaranja povoljnog investicionog ambijenta za domaće i strane direktne investicije. U periodu od 2012. do 2022. godine iz budžetskih sredstava izdvojeno je ukupno preko 5,7 milijardi dinara za opremanje industrijskih zona, i ovaj trend će se nastaviti i u narednim godinama", izjavio je Đurić.

Novi Sad nastavlja sa subvencionisanjem vinarija i ove godine

Milan Đurić je rekao danas da će Grad Novi Sad i ove godine izdvojiti sredstva iz budžeta kako bi nastavio sa programom subvencionisanja vinarija i u 2023. godini.

Đurić je to izjavio prilikom obilaska porodične vinarije "Antonijević" u Ledincima, povodom proslave pravoslavnog praznika Sveti Trifun, a koja je od Grada Novog Sada dobila subvencije, putem Javnog poziva za nabavku opreme za proizvodnju vina i nabavku opreme za degustacione sale.

"Sredstva za ovaj konkurs planirali smo i u budžetu za ovu godinu. U periodu korone, Turistička organizacija Grada je uradila jedan veliki projekat, obišli su preko 60 vinarija na području Fruške gore i definisali šest vinskih puteva. Jedan od tih vinskih puteva je i Novosadski vinski put, na kome se nalazi većina vinarija koje su i dobile subvenciju Grada za nabavku opreme", naveo je Đurić.