17. februar 2023 10:41

Počela prijava za dodelu besplatnih auto-sedišta za decu sa opštine Savski venac

Autor: Tanjug

podeli vest

Počela prijava za dodelu besplatnih auto-sedišta za decu sa opštine Savski venac

Foto: Shutterstock.com/adriaticfoto, ilustracija

BEOGRAD - Gradska opština Savski venac i AMSS organizuju konkurs “Gradimo dobre novike”, za dodelu besplatnih auto-sedišta za decu do tri godine, koji će trajati do 24. februara.

Oni su pozvali sve roditelje koji su prijavljeni na gradskoj opštini Savski venac da do 24. februara podnesu prijavu.

Predsednik skupštine gradske opštine Savski venac Strahinja Kukić izjavio je za Tanjug da je uz prijavu potrebno priložiti očitanu zdravstvenu knjižicu deteta, dok je za decu koja nemaju zdravstvenu knjižicu potrebno priložiti potvrdu o zdravstvenom osiguranju, zatim, zatim očitane lične karte oba roditelja kao dokaz da su prijavljeni na teritoriji gradske opštine Savski venac ili kopirane lične karte ukoliko nemaju čip.

Kukić je naveo da se prijava vrši popunjavanjem onlajn formulara na sajtu gradske opštine Savski venac, uz priloženu skeniranu dokumentaciju, kao i na pisarnici GO Savski venac, svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova.

"Ukoliko zahtev podnosi samohrani roditelj neophodno je priložiti dokaz o toj činjenici ili popunjenu izjavu da je saglasan da GO Savski venac pribavi podatke o činjenicama o kojima se vodi službena evidencija, odnosno izvod iz matične knjige”, rekao je Kukić.

Naveo je da će prilikom dodele auto-sedišta građani ostvariti pravo i na dodelu Super članskog paketa AMSS za pomoć na putu i šlep u Srbiji i Evropi, koje se aktivira slanjem SMS poruke, a članstvo po aktivaciji važi godinu dana.