20. februar 2023 21:18

Vesić: Oni koji zagovaraju prekid odnosa sa EU, zagovaraju propast Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vesić: Oni koji zagovaraju prekid odnosa sa EU, zagovaraju propast Srbije

Foto: Tanjug TV

BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je večeras da oni političari koji zagovaraju prekid odnosa sa EU i prekid evrointegracija, zagovaraju i ekonomsku propast Srbije.

"Kao član Vlade mogu da vam kažem da političari koji smatraju da treba da prekinemo odnose sa EU, smatraju da treba da nestane Srbija, jer bi Srbija zaista nestala kada bi prekinula svoje veze sa EU", rekao je Vesić za Tanjug.

 

On je naveo da u Srbiji posluje ukupno 9.568 kompanija sa većinskim kapitalom iz EU u kojima radi 281.841 radnika ili 20,4 odsto od ukupne registrovane zaposlenosti u Srbiji.

Bez razvoja građevinarstva nema rasta BDP-a

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je večeras da bez razvoja građevinarstva, bržeg izdavanja građevinskih dozvola i bez više investicija u građevinarstvo Srbija ne može da ima rast BDP kakav očekujemo.

"Građevinarstvo čini šest odsto BDP Srbije. Mi smo ove godine u budžetu Republike Srbije obezbedili 3,6 milijardi evra za ulaganja u infrastrukturu. Zato je važno da svi damo svoj maksimum i da nadoknadimo zaostatak od prošle godine", rekao je Vesić za Tanjug.

 

On je dodao da je suština Izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji, za koji je danas je završena javna rasprava u više gradova, da se skrate procedure, da budu brže i transparentnije i da se brže dobijaju građevinske dozvole.