17. mart 2023 17:12

Marina Papadakis novi je generalni sekretar Udruženja banaka Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marina Papadakis novi je generalni sekretar Udruženja banaka Srbije

Foto: Udruženje banaka Srbije

BEOGRAD - Marina Papadakis novi je generalni sekretar Udruženja banaka Srbije i ona će dužnost preuzeti krajem marta, saopšteno je danas iz tog Udruženja.

Kako je navedeno, Upravni odbor Udruženja banaka Srbije izabrao je Marinu Papadakis za novog generalnog sekretara na svojoj šestoj sednici, održanoj 13. marta.

Ona je, ističe se u saopštenju, svoju karijeru započela u renomiranoj advokatskoj kancelariji u kojoj je provela više od 10 godina radeći na korporativnim pravnim poslovima. Karijeru je zatim nastavila kao višegodišnji rukovodilac u Narodnoj banci Srbije, gde je radila u Direkciji za zakonodavno pravne poslove, Kabinetu guvernera, Sektoru za restrukturisanje banaka i kao predstavnik Narodne banke Srbije u Misiji Republike Srbije pri Evropskoj uniji.

Marina Papadakis je osnovala advokatsku kancelariju u Beogradu, gde je fokus njenog rada bio na korporativnim i komercijalnim pravnim poslovima, uključujući pravo konkurencije, regulatorno i administrativno, kao i evropsko pravo.

Izborom Papadakisove za generalnog sekretara, Udruženje banaka Srbije će nastaviti da unapređuje saradnju sa svim relevantnim institucijama i akterima na bankarskom i finansijskom tržištu, sa regulatornim telima, sa klijentima banaka i njihovim predstavnicima, a sa trajnim ciljem unapređenja i modernizacije bankarskog sistema Srbije.

Kako se dodaje u saopštenju, Upravni odbor Udruženja banaka zahvaljuje Vladimiru Vasiću na uspešnom vođenju UBS u prethodnom mandatu i svemu što je učinio na modernizaciji Udruženja, kao i na jačanju pozicije bankarskog sektora u Srbiji i svetu, njegovoj modernizaciji i boljem razumevanju sa svim zainteresovanim javnostima.