18. mart 2023 10:03

Poslovni forum Zapadni Balkan - Španija biće održan 20. i 21. marta u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Poslovni forum Zapadni Balkan - Španija biće održan 20. i 21. marta u Beogradu

Foto: shutterstock.com/alexfan32, ilustracija

BEOGRAD - Španska agencija za izvoz i investicije ICEX i Trgovinsko odeljenje Ambasade Španije organizovaće 20. i 21. marta u Beogradu multisektorski poslovni forum "Western Balkans-Spain Multilateral Opportunities Days".

Kao nastavak jačanja bilateralnih odnosa između Španije i Srbije, započetog 2022. godine, posetom predsednika Vlade Španije Pedra Sančesa i održavanjem Poslovnog foruma Španija - Srbija u novembru prošle godine, ICEX i Trgovinsko odeljenje Ambasade Španije organizuju poslovni forum koji će okupiti španske kompanije i kompanije sa Zapadnog Balkana, sa glavnim fokusom na Srbiju, najavili su organizatori.

Forum će se sastojati od četiri panela i imaće za cilj, s jedne strane, da predstavi prioritetne projekte za razvoj Srbije u oblasti železničke, ekološke i energetske infrastrukture, kao i podršku međunarodnih finansijskih institucija i Delegacije EU ovim sektorima u Srbiji, a sa druge, da olakša kontakt i upoznavanje sa španskim kompanijama koje posluju u ovim sektorima.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa