29. mart 2023 12:17

Galenika povećala nivo prodaje u Srbiji za 21 odsto - u naredne dve godine investiraće 35 miliona evra

Izvor: TANJUG

podeli vest

Galenika povećala nivo prodaje u Srbiji za 21 odsto - u naredne dve godine investiraće 35 miliona evra

Foto: Shutterstock.com/THICHA SATAPITANON, ilustracija

BEOGRAD – Galenika je u 2022. godini povećala nivo prodaje u Srbiji za 21 odsto, izvoz na tržišta regiona za 26 procenata, a u naredne dve godine planirane su investicije od 35 miliona evra, objavila je danas ta kompanija.

U saopštenju se navodi da je izvoz Galenike na međunarodna tržišta na kojima posluje povećan za 35 procenata u odnosu na 2021. godinu.

Navodi se da je rast proizvodnje uvećan za šest procenata te da je prošle godine na sva tržišta lansirano ukupno 95 proizvoda.

Prošle godine Galenika je otvorila predstavništva i u Sloveniji i Hrvatskoj.

Menadžer prodaje u Galenici Nenad Burazor izjavio je da se ove godine planira lansiranje prvih proizvoda u Sloveniji i Hrvatskoj, kao i dalja ekspanzija na međunarodnim tržištima.

"Tokom naredne dve godine, u partnerstvu sa našom sestrinskom kompanijom iz Brazila - EMS, planiramo da investiramo 35 miliona evra u Srbiji. Investicije su usmerene na dalji razvoj u tehnologiju, proizvodne i magacinske kapacitete, a ulaganjem u dalju digitalizaciju poslovanja planiramo postizanja još većeg stepena poslovne efikasnosti.“, izjavio je on.

Na putu održivog poslovanja prošle godine postignuto je smanjenje otpada za 38 procenata u odnosu na 2021. godinu.

Za četvrtinu je smanjena emisija ugljen dioksida, kako u poslovanju, tako i u naselju Nova Galenika, navode iz kompanije.